Στον τόπο της πυρκαγιάς, που ξέσπασε την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012, το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του Πολιχνίτου, μετέβη ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, όπου ήδη είχε σπεύσει ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου – Πλωμαρίου, Γιώργος Βουνάτσος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου, Περικλής Καρακλάς και Τοπικού Σύμβουλοι.
 

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Αντιπύραρχο Νικόλαο Μπαμπάκο για την πορεία της κατάσβεσης και έδωσε οδηγίες στους Αντιδημάρχους, Γιάννη Βατό & Ηλία Κουνιαρέλλη και τον Ειδικό Συνεργάτη σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη για την άμεση μετακίνηση των δημοτικών οχημάτων και χωματουργικών μηχανημάτων και τη συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Φλώρο, για την ολοκλήρωση των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ο κ. Βουνάτσος συνεχάρη τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, τους πιλότους της 359 ΜΑΕΔΥ, τους εθελοντές πυροσβέστες και την τοπική Δημοτική Αρχή για τις προσπάθειές τους, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η οριστική κατάσβεση της πυρκαγιάς σήμερα το πρωί.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου