Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Μήθυμνας, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013, παρουσία των Αντιδημάρχων Λευτέρη Βογιατζή Γιάννη Βατού, Γιάννη Τσακίρη, Ηλία Κουνιαρέλλη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας Στέλιου Τσανακτσή, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λεπετύμνου Θεμιστοκλή Καμμένου και του Προέδρου της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. Αριστείδη Ταξείδη, παρέστη στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Λέσβου, και παρακολούθησε την ομιλία που πραγματοποίησε αμέσως μετά ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκος Ζούρος με θέμα: Γεωπάρκο Λέσβου και δυνατότητας αξιοποίησης του.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκο Μόλβαλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσκληση, εξήρε τη δράση τους και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά. Επίσης, συνεχάρη τον κ. Ζούρο για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και κάλεσε όλους τους φορείς του τόπου μας σε πανστρατιά, για τη μέγιστη αξιοποίηση των μεγάλων ωφελειών που προκύπτουν από την ένταξη ολόκληρης της Λέσβου, στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων  της UNESCO.

Τέλος, ο Δήμαρχος τίμησε με το ειδικό επετειακό μετάλλιο του Δήμου και την  επετειακή έκδοση του Δήμου Λέσβου με τίτλο: «Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ», που έγραψε ο συμπατριώτης μας λογοτέχνης, Δημήτρης Νικορέτζος, τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκο Ζούρο, τον Πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκο Μόλβαλη, τον Αντιδήμαρχο Μήθυμνας, Λευτέρη Βογιατζή και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας Στέλιο Τσανακτσή.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου