Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος επέστρεψε στη Μυτιλήνη από την τετραήμερη παραμονή του στην Αθήνα όπου:

  •  την Πέμπτη παρέστη στην ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Απόστολο Πατέστο και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό, και μίλησε αναφερόμενος στα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Καλλικρατικός Δήμος Λέσβου, ο μεγαλύτερος εκτατικά Δήμος της ελληνικής επικράτειας, ζητώντας τη συναντίληψη του σώματος και του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και τη συμμετοχή στην προσπάθεια επίλυσής τους.
  •  Την Παρασκευή με τους προαναφερόμενους Αντιδημάρχους επισκέφθηκε τους Υφυπουργούς Εσωτερικών κα Τζάκρη και κο Ντόλιο με τους οποίους συζήτησαν και ζήτησαν άμεση παρέμβαση για προβλήματα της αρμοδιότητάς τους (ΧΥΤΑ αφενός και διοικητικά, οικονομικά και οργανωτικά αφετέρου). Επίσης, επισκέφθηκαν τους αρμόδιους Διευθυντές για επίλυση λοιπών σοβαρών προβλημάτων του ενιαίου Δήμου.
  •  Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΔΙΑΖΩΜΑ» και πρώην υπουργό κ. Σταύρο Μπένο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα δύο έργα που αφορούν την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Επάνω Σκάλα στη Μυτιλήνη και την επισκευή των αρχαιολογικών χώρων στο Κάστρο Μυτιλήνης.

Τέλος, την Παρασκευή το βράδυ ο κ. Βουνάτσος παρέστη σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής τους οποίους ενημέρωσε για μια σειρά φλεγόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος και υποσχέθηκε ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της ΟΛΣΑ μια δημιουργική συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή όπως κατά το παρελθόν συνέβη κατά τη θητεία του ως Νομάρχης και ως Βουλευτής. Ο Πρόεδρος της ΟΛΣΑ κ. Τσακυρέλλης και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον κο Βουνάτσο και επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να συνεχιστεί η συνεργασία προς όφελος του τόπου μας.

  •  Το Σάββατο ο Δήμαρχος Λέσβου παρέστη στην κοπή της πίτας των συλλόγων Μηθυμναίων και Γεραγωτών, τη δε Κυριακή στην κοπή της πίτας των συλλόγων Μεσοτοπιτών, Βρυσαγωτών, Μανταμαδιωτών, Αγιοπαρασκευωτών και Ερεσίων του λεκανοπεδίου Αττικής. Κατά τη διάρκεια των σχετικών τελετών, ο κ. Βουνάτσος ενημέρωσε τους συμπατριώτες μας για τα κρίσιμα ζητήματα των ιδιαίτερων πατρίδων τους κι επανέλαβε την υπόσχεσή του για μια δημιουργική μαζί τους συνεργασία.
  •  Το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμαρχος Λέσβου παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου «ΣΤΕΓΗ Θεοφίλου» και στην κοπή πίτας των δημοτών Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην οποία χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης όπου ο κ. Βουνάτσος μίλησε επικαίρως.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου