Στην ημερίδα με θέμα: «ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», που οργάνωσαν χθες στην Εφταλού, το Επιμελητήριο Λέσβου, σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας και την υποστήριξη του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Τσακίρη, Δημήτρη Ζαφειρίου, του Δημοτικού Συμβούλου και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και Αντιπρόεδρου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε., Παναγιώτη Ζαφειρίου, του Προέδρου της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. Αριστείδη Ταξείδη , του Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Μουτζουρέλλη και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., Πάνου Τσουπή.

Ομιλητής ήταν ο κ. Ζήσης Αγγελίδης, Δρ. Υδρογεωλογίας Α.Π.Θ., Επιστημονικός Σύμβουλος Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μέλος Δ.Σ. Ευρωπαϊκής Ένωσης Θερμαλισμού, ο οποίος παρουσίασε μεθόδους ανάπτυξης ιαματικού τουρισμού για όλες τις ιαματικές πηγές της Λέσβου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε στην κατάσταση των θερμοπηγών του Δήμου Λέσβου, που παρελήφθησαν από τη νέα Δημοτική Αρχή και από πραγματικής και από νομικής πλευράς και η οποία δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αξιοποίησή τους τον ενάμιση χρόνο της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, με την παραχώρηση των θερμοπηγών στην Αναπτυξιακή Δημοτική Εταιρεία Λέσβου Α.Ε., υπό την Προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου, Αριστείδη Ταξείδη, η οποία καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διεξαγωγή των αναγκαίων εργασιών αναμόρφωσής τους, ώστε να είναι λειτουργικές κατά τον παραδοσιακό μέχρι σήμερα τρόπο, καθώς και στην ανάθεση στον Καθηγητή, κ. Νικόλαο Φράγκου, ο οποίος κατάγεται από τον Πολιχνίτο, για την σύνταξη συνολικής μελέτης αξιοποίησής τους, κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνουν οι θερμοπηγές του νησιού μας πλήρως ανταγωνιστικές από ιαματικής – θεραπευτικής – λειτουργικής και οικονομικής απόψεως. Η συγκεκριμένη μελέτη θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα στην Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., με συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης των θερμοπηγών, με δημόσιο διαγωνισμό, όπως ορίζει ο νόμος και με πλήρη διαφάνεια, για να παρέχονται αξιόπιστες υπηρεσίες στους λουόμενους και να προσπορίζεται και ο Δήμος τα ανάλογα οικονομικά οφέλη, χάριν του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε., Αριστείδης Ταξείδης, ο οποίος εν συνεχεία έλαβε το λόγο, καθώς και ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Τσακίρης, ανέπτυξαν το θέμα στις λεπτομέρειες του.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου