Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, Γιάννη Βατό και Γιάννη Τσακίρη, παρέστη σήμερα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στο Συνέδριου με θέμα: Βελτιστοποίηση παραγωγής & προώθησης ελαιολάδου και ελαιουργικών προϊόντων», που οργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Λέσβου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί 15 & 16 Νοεμβρίου 2012, στη Θεσσαλονίκη.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λέσβου, καλωσόρισε τους συνέδρους της ημερίδας, την οποία χαρακτήρισε ως πιο σημαντική από παρόμοιες στα 32 χρόνια του δημοσίου βίου του, επειδή είναι βέβαιος ότι τούτη τη φορά θα προκύψουν πρακτικά θετικά αποτελέσματα υπέρ των συνδημοτών μας αγροτών – ελαιοπαραγωγών, επιχειρηματιών και τυποποιητών του περίφημου Λεσβιακού λαδιού, με εξαγωγές στη Γερμανία, καθώς η Γερμανική πλευρά των συνέδρων και συνδιοργανωτών της ημερίδας, με εκπρόσωπο τον κ. Κριστόφ Σουμάχερ, άμεσο συνεργάτη και εκπρόσωπο του κ. Φούχτελ, μόνιμα εγκατεστημένο στη Χώρα μας ενδιαφέρονται σοβαρά, μεθοδικά και αποτελεσματικά για τις εξαγωγές Λεσβιακού ελαιολάδου στη Γερμανία. Προσέφερε δε στον κ. Σουμάχερ συμβολικό αναμνηστικό δώρο, το πιστοποιητικό της UNESCO, η οποία ανακήρυξε ολόκληρο το νησί μας ως Γεωπάρκο, προστατευόμενο από την παγκόσμια αυτή οργάνωση στη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2012, στην πόλη Porto της Πορτογαλίας αναγνωρίζοντας τη Λέσβο ως εξαιρετικού κάλους περιοχή για λόγους πολιτισμού, περιβάλλοντος – δομημένου και μη – σύγχρονης ζωής και γαστρονομίας.

Ο κ. Βουνάτσος, ζήτησε επίσης να ενταχθεί ο Δήμος Λέσβου σ’ ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο χειρίζεται ο κ. Φούχτελ και ο κ. Σουμάχερ, ειδικότερης συνεργασίας με Γερμανικούς Δήμους σε θέματα τεχνογνωσίας, όπως π.χ. βιολογικούς καθαρισμούς, διαχείρισης απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος, οργάνωσης των Δήμων, τουρισμού, παραγωγής ενέργειας από εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών κλπ.

Ανταπαντώντας ο κ. Σουμάχερ, ο οποίος μιλάει άπταιστα Ελληνικά, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λέσβου για το τιμητικό – συμβολικό αυτό δώρο, το οποίο είπε θα το παραδώσει στον πολιτικό του προϊστάμενο, κ. Φούχτελ και υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί και ο Δήμος Λέσβου στο ειδικότερο αυτό πρόγραμμα συνεργασίας στους προαναφερόμενους και όποιους άλλους τομείς, στο οποίο έχουν ενταχθεί πάνω από 100 Δήμοι της Ελλάδας, μικροί και μεγάλοι.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου

ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ VS DR.SCHUHMACHER