Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Κυριακή 14 Απριλίου, μετέβη στη Σκάλα Καλλονής, όπου στο πλαίσιο της διεθνούς κλίμακας εθελοντικής δράσης καθαρισμού «Let’s do it Greece 2013», η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, η Αντιδημαρχία Καλλονής, η Τοπική Κοινότητα Κεραμίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκάλας Καλλονής «Η Αγία Άννα», η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής, ο Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Καλλονής «Η Ευποιία», το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής και ο Λιμενικός Σταθμός Καλλονής, πραγματοποίησαν καθαρισμό και ευπρεπισμό Δημοτικών και άλλων χώρων.

Παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές της Λέσβου και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, σε συνεννόηση με τους Αντιδημάρχους και τους τοπικούς Κοινοτάρχες, βοήθησε το έργο των εθελοντών, με τα μέσα που διαθέτει  και φρόντισε για την αποκομιδή των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συλλόγους, τους φορείς αλλά και τα μεμονωμένα άτομα, που με την εθελοντική τους δράση, στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία και την δραματική έλλειψη προσωπικού, βοηθούν σημαντικά στις προσπάθειες του Δήμου Λέσβου, για να διατηρηθεί καθαρό το φυσικό και αστικό περιβάλλον και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

«Οι πολίτες κάθε ηλικίας που έδωσαν το παρόν, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά, ότι ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή ο εθελοντισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που βιώνει  ο Δήμος – το Νησί μας και ολόκληρη η Ελλάδα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους. Είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια να κρατήσουμε καθαρό το νησί μας, εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, θα συνεχισθεί και θα ενταθεί», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Βουνάτσος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου