Ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι συναντήσεις του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Αθήνα, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τη Λέσβο. Συγκεκριμένα, ο κ. Γαληνός συναντήθηκε με:

Εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συζητώντας μεταξύ άλλων και το ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου Πέτρας, με στόχο την τουριστική αλλά και γενικότερη αξιοποίηση του χώρου.

Θεσμικούς παράγοντες της Βουλής, όπου και επανέφερε το θέμα της ρύθμισης των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών τουρισμού, που έχουν πληγεί λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης.

Τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ Κοντονή Σταύρο, με κύριο θέμα της συνάντησης την χρηματοδότηση του νέου κολυμβητηρίου. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις και στα πλαίσια του εφικτού στην χρηματοδότηση του έργου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μετά την συμμετοχή του στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, με θέμα την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη, επισκέφθηκε τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο και τον Συντονιστή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Προκόπη Σινάνη. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τους Δήμους του Βορείου Αιγαίου, βελτιωτικές προτάσεις και τα προβλήματα των νησιών. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά από τον Δήμαρχο στο θέμα της λειτουργίας, των αρμοδιοτήτων και της χρηματοδότησης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή που θα εξετάσει τις αλλαγές στον Καλλικράτη. Στα πλαίσια των επισκέψεων, ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις με διαφόρους υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες Υπουργείων και Φορέων.