Ένα σημαντικό έργο για την Ερεσό, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε από το Δήμο Λέσβου. Πρόκειται για την ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό του Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού, προϋπολογισμού 732.450, 00 Ευρώ (με ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

            Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, στο κτίριο του παλιού κινηματογράφου Ερεσού, θα πραγματοποιηθούν όλες οι υπολειπόμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που έμειναν ημιτελείς από προηγούμενη εργολαβία με σκοπό την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των  εγκαταστάσεων, ώστε το κτίριο να καταστεί λειτουργικό και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων (διεξαγωγή  εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, μαθημάτων χορού κ.λ.π).

            Συγκεκριμένα, θα επισκευαστούν και θα αναβαθμιστούν όλοι οι χώροι του κτιρίου, σκηνής,  παρασκηνίων, και κυρίως αίθουσας του Πολύκεντρου. Επιπλέον, σε υπόγειο χώρο του κτιρίου υπάρχει διαμορφωμένος χώρος WC AMEA με τις ανάλογες προσβάσεις μέσω ανελκυστήρα φρεατίου στους χώρους του κτιρίου.

Όσον αφορά στις οικοδομικές εργασίες, θα γίνουν επιχρίσματα και χρωματισμοί επιφανειών επενδύσεις δαπέδων, συντηρήσεις κουφωμάτων, θα τοποθετηθούν καθισμάτων συνεδριακού κέντρου με μπράτσα, καθώς και ερμάρια κουζίνας στον χώρο του φουαγιέ.

Στα ηλεκτρομηχανολογικά, θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και αναβαθμίσεις των ηλεκτρικών γραμμών φωτισμού, ηλεκτρικών πινάκων, εγκατάσταση γενικού φωτισμού, με νέας τεχνολογίας led dimmable dali,  τοποθέτηση νέων ηλεκτρικών γραμμών και φωτιστικών led RGB στο χώρο της σκηνής,  εγκατάσταση συστημάτων ήχου, εικόνας, και μετάφρασης τελευταίας τεχνολογίας. Θα τοποθετηθεί ηλεκτροϋδραυλικός ανελκυστήρας ικανότητας 8 ατόμων, και θα γινουν εργασίες αποκατάστασης, κατασκευής και αναβάθμισης του συστήματος ψύξης – θέρμανσης με αντλία θερμότητας υψηλών επιδόσεων. Τέλος, συμπληρώνεται και αναβαθμίζεται το σύστημα πυρόσβεσης του κτιρίου, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις.

Τόσο ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας τα εξής: «Ένα όνειρο πολλών ετών για τους κατοίκους της περιοχής γίνεται πραγματικότητα από το Δήμο Λέσβου και την παρούσα Δημοτική Αρχή. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, ο παλιός κινηματογράφος μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων με αναβαθμισμένους χώρους και τα τελειότερα σύγχρονα μηχανήματα, ώστε η Ερεσός να διαθέτει πλέον ένα χώρο αντάξιο της πολιτιστικής – πνευματικής της κληρονομιάς».