Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ερωτήσεων για τον Άγιο Βαλεντίνο και τη Μυτιλήνη, συμμετείχαν συνολικά 142 ζευγάρια. Από αυτά, απάντησαν σωστά  και στις έξι (6) ερωτήσεις του διαγωνισμού,  τα ενενήντα (90) ζευγάρια . Για την ενημέρωση του κοινού, να αναφέρουμε εδώ ότι οι σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις του διαγωνισμού είναι κατά σειρά οι εξής :

  1. Τα έφερε ως νόμιμη κληρονόμος, η Ελιζαμπέτα Bongigli, σύζυγος Λέσβιου διπλωμάτη, το 1893 μ.Χ. ,
  2. Στον Καθολικό Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου (Φραγκοκλησιά) Μυτιλήνης,
  3. Με λιτάνευση των ιερών λειψάνων του και με εκδηλώσεις αφιερωμένες στον έρωτα,
  4. Το γεμάτο,
  5. Δάφνις και Χλόη και
  6. Σαπφώ, Αλκαίος, Οδυσσέας Ελύτης .

Μεταξύ αυτών των ενενήντα (90) ζευγαριών, διενεργήθηκε με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο (με τη χρήση ηλεκτρονικής κλήρωσης από πρόγραμμα επιλογής τυχαίων αριθμών), η ταξινόμηση όλων των ζευγαριών με φθίνουσα σειρά προτεραιότητας επιλογής, ούτως ώστε στην περίπτωση που κάποιο από τα πρώτα τρία επιλεγέντα ζευγάρια, αδυνατούσε για τους δικούς του λόγους να αξιοποιήσει τα δώρα του διαγωνισμού, να υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα τα επιλαχόντα ζευγάρια .

Μετά τη διαδικασία της ταξινόμησης αυτής, ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Μυτιλήνης κ. Παν. Πίτσιος, επικοινώνησε προσωπικά και μίλησε τηλεφωνικά, κατά σειρά με τους τρεις πρώτους νικητές του διαγωνισμού, αλλά οι δύο πρώτοι, αφού ευχαρίστησαν, δήλωσαν την αδυναμία τους να επισκεφτούν τη Μυτιλήνη τις συγκεκριμένες ημέρες, λόγω προσωπικών προβλημάτων και υποχρεώσεων .

Για το λόγο αυτό, ο κ. Παν. Πίτσιος, επικοινώνησε, με τα δύο επόμενα κατά σειρά ταξινόμησης (επιλαχόντα) ζευγάρια, τα οποία ευχαρίστησαν και αποδέχτηκαν να επισκεφτούν τη Μυτιλήνη .

Τα τρία λοιπόν ζευγάρια που είναι και οι τελικοί νικητές του Πανελλήνιου διαγωνισμού ερωτήσεων για τον Άγιο Βαλεντίνο και τη Μυτιλήνη, είναι κατά σειρά :

  1. Γιαννόπουλος Θεόφιλος & Κρασογιάννη Σοφία (Θεσσαλονίκη),
  2. Ζώης Γαβριήλ & Σερβετά Αθηνά (Ηλιούπολη, Αθήνα) και
  3. Γαϊτάνης Αθανάσιος & Αναστασιάδου Αντωνία (Θεσσαλονίκη)

Δείτε εδώ το φυλλάδιο με το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ώστε να ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται και για τις εθιμοτυπικές “υποχρεώσεις” των νικητών .

Κλείνοντας, ευχαριστούμε θερμά, όχι μόνο τους νικητές αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ευχόμαστε σε όλους καλή διασκέδαση .