Νέοι από διαφορετικές χώρες, που βρέθηκαν ως ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες στη Λέσβο, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, το Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο, στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, συνοδευόμενοι από την εκπρόσωπο της οργάνωσης «Welcome to Europe», κα Μαρίλη Ζαχαράκη - Stroux.

Πρόκειται για παιδιά που είναι μέλη μιας οργάνωσης που ονομάζεται «Νεολαία χωρίς σύνορα» και τα περισσότερα ζουν σήμερα στη Γερμανία και στη Σουηδία, έχουν τελειώσει το σχολείο και μαθαίνουν διάφορες τέχνες.

Όπως είπαν στο Δήμαρχο, επέστρεψαν στον τόπο απ’ όπου έφυγαν για την Ευρώπη, για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που τους έσωσαν και στάθηκαν στο πλευρό τους, για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη Λέσβο, ως Ευρωπαϊκό έδαφος, όπου κατέφυγαν στο παρελθόν, ως πρόσφυγες και έμειναν στο νησί μας για ικανό διάστημα. Ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον κ. Βουνάτσο για την υποδοχή και τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Πλαζ και τον προσκάλεσαν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στη Λέσβο, με αφορμή της επίσκεψής τους στο νησί μας.

Ο κ. Βουνάτσος, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διηγήσεις και τις εμπειρίες τους, τονίζοντας ότι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτος. Τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τα καλά τους λόγια, λέγοντας ότι αποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου