ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MANON
KENNETH MACMILLAN
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

THE ROYAL BALLET: ΤΑ ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ
ΜΠΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Τη μετάδοση τεσσάρων σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, εξασφάλισε για μία ακόμη σεζόν ο όμιλος ANTENNA, φέρνοντας το ελληνικό, το κυπριακό κοινό και το κοινό της Σερβίας πιο κοντά στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.
Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Royal Opera House live cinema” έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο του Royal Ballet του Λονδίνου περιλαμβάνει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.
Τη σεζόν 2014-2015 το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τέσσερις ακόμα εξαιρετικές παραγωγές, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden Theater του Λονδίνου. Οι παραστάσεις θα μεταδοθούν σε 14 πόλεις της Ελλάδος, της Κύπρου και της Σερβίας από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα, συμπεριλαμβανομένων των Μεγάρων Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Πρώτη παράσταση είναι το έργο «Μανόν» του Αβά Πρεβό, σύμφωνα με τη χορογραφία του Kenneth MacMillan που θα μεταδοθεί στις 16 Οκτωβρίου 2014. Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, που αναπαράγει τη βαρβαρότητα και την παρακμή, όπως περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, αλλά και τον αδύναμο χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας που διχάζεται ανάμεσα στον έρωτά και τον πόθο για πλούτη και προσοχή.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων παραστάσεων που εξασφάλισε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, με τους παγκόσμιους σταρ του μπαλέτου σε απευθείας σύνδεση από το Covent Garden του Λονδίνου. Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ήδη ξεκινήσει.

H Μανόν Λεσκό είναι μια ωραία νεαρή γυναίκα που γίνεται βορά της ηθικής διαφθοράς στο Παρίσι του 18ου αιώνα. Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, που αναπαράγει τη βαρβαρότητα και την παρακμή, όπως περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, και τον αδύναμο χαρακτήρα της ίδιας της Μανόν –διχασμένης ανάμεσα στον έρωτά της για τον ποιητή Ντε Γκριέ και τον πόθο της για πλούτη και προσοχή. Οι περίπλοκοι χαρακτήρες περιλαμβάνουν τον σκληρόκαρδο Μεσιέ Ζε Εμ, τον πομπώδη Δεσμοφύλακα, τον Λεσκό, απατεώνα αδελφό της Μανόν, και την κοκέτα Ερωμένη του, αλλά η ψυχή του μπαλέτου είναι τα ντουέτα που δημιούργησε ο MacMillan για τη Μανόν καi τον Ντε Γκριέ, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο έντονα, συναισθηματικά και ερωτικά φορτισμένα κομμάτια που χορογραφήθηκαν ποτέ.