Το Σάββατο 11 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης και τη Χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης» το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο μεγάλο κλασσικό συνθέτη Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, με τίτλο «Μια μέρα με τον Λούντβιχ».

Η ξεχωριστή προσωπικότητα και οι μουσικές του σπουδαίου κλασσικού συνθέτη ζωντάνεψαν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, σε μια αρχοντική ατμόσφαιρα, στη Βιέννη των αρχών του 19ου αιώνα. Τα μουσικά έργα της παράστασης ερμήνευσαν στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής και μαέστρος της χορωδίας Λία Κεφαλά και η μαθήτρια της Ειρήνη Κράλλη.

Η σκηνοθετική επιμέλεια ήταν της Εύας Γιαννίκου και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανιάτη. Το ρόλο του Μπετόβεν ερμήνευσε ο Κώστας Καραβοκύρης, ενώ την αφήγηση των κειμένων έκανε η Εύα Γιαννίκου. Στην παράσταση χόρεψαν και συμμετείχαν ο Δημήτρης Καρπούζης και η Φλώρα Αντωνοπούλου.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βάσω Χοχλάκα δήλωσε σχετικά: «Για ακόμα μια φορά τα τμήματά μας συνεργάζονται με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Το Θεατρικό Εργαστήρι και η Χορωδία “Νίκος Μυρογιάννης” παρουσίασαν μια εξαίρετη παράσταση και αξίζουν θερμών συγχαρητηρίων τόσο οι ερασιτέχνες ηθοποιοί για τις ερμηνείες τους και τη σκηνοθεσία, όσο και οι υπόλοιποι συντελεστές για τη συνεισφορά τους στο έργο “Μια μέρα με τον Λούντβιχ” .

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνεχίζει τις παραστάσεις του με το πασίγνωστο θεατρικό έργο του Παντελή Χορν «Το Φιντανάκι», που αναφέρεται στις καταλυτικές ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται σε μια πλακιώτικη αυλή στη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 πριν από την μικρασιατική καταστροφή.

Το έργο, που θα ανέβει σε τέσσερις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 24 – 25 – 26 και 27 Απριλίου, ώρα 21:00, έχει κεντρικό του θέμα τον ηθικό ξεπεσμό του ατόμου, σαν την αναπόφευκτη απόρροια των κοινωνικών και οικονομικών περιστάσεων που δημιουργούνται σε περιόδους κρίσης.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελείται ο Παναγιώτης Μανωλάκας και τη σκηνογραφία ο Γιάννης Τρουμπούνης. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Νίκος Κουρτζής, Αγγελική Τουραμάνη, Εύα Ζερδελή, Βίκυ Μαρμαρινού, Δώρα Τσαγκαρέλλη, Ηλίας Γεωργιάδης, Παναγιώτης Σταυριανός και Δημήτρης Δεμερτζής.
Τα εισιτήρια της παράστασης τιμώνται προς 10€ και 7€ (μαθητικό – φοιτητικό).

Γραφείο Τύπου