Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, άνοιξε τις πύλες της στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, η 22η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού και η Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου.

Η μεγάλη αυτή γιορτή των κεραμιστών, με την Πανελλήνια αλλά και διακρατική αναγνώριση, αποτελεί φέτος σταυροδρόμι συνάντησης 45 κεραμιστών και αγγειοπλαστών από τη Λέσβο, την Αθήνα, την Πάτρα, την Αργολίδα, την Κρήτη, την Κύπρο, την Λήμνο, τη Σάμο, τη Σκιάθο, την Στυλίδα, αλλά και την Γαλλία και την Τουρκία, με έργα και δημιουργίες υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, που απέσπασαν τον έπαινο του κοινού που συμμετείχε στα εγκαίνια.

Συγκεκριμένα, τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου και στο ξεκίνημα της τελετής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδής και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μανταμάδου, Στέφανος Αποστόλου, ευχαρίστησαν θερμά τους δημιουργούς και όλους τους συντελεστές, για την άψογη διοργάνωση και το υψηλό επίπεδο της έκθεσης. Οι κ. Αποστόλου και Τζελαιδής, αφού έκαναν μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Παλλεσβιακής Έκθεσης Κεραμικής, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι, ή έκθεση αυτή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό και συνεχώς εξελισσόμενο θεσμό, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας και ειδικότερα του Μανταμάδου. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, έδωσαν ένα πρώτο δείγμα συγκεκριμένων σχεδιασμών που υπάρχουν, για περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη της έκθεσης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μήθυμνας, κ.κ. Χρυσόστομο, τους Βουλευτές Ν. Λέσβου, Γιώργο Πάλλη και Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Γιώργο Καμπούρη, τον τ. Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο, την εκπρόσωπο των Τούρκων Κεραμιστών, Γιλντίζ Ακέρ καθώς και από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Κεραμιστών Λέσβου «Το Έοργον», Ηλία Κουρτζή .

Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, η Δημαρχεύουσα Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη, συνεχάρη θερμότατα όλους τους συντελεστές της έκθεσης, που εργάσθηκαν με ζήλο και αποτελεσματικότητα για την άριστη διοργάνωση και βέβαια στους συμμετέχοντες κεραμίστες, για την έμπνευση, το μεράκι, την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσφορά τους στην κεραμική τέχνη, μέσα από την οποία εκπέμπουν πολυσήμαντα μηνύματα, γράφουν ιστορία και δίνουν ελπίδα για το αύριο. «Ο Δήμος Λέσβου βρίσκεται στο πλευρό σας, ώστε η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, να αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην προώθηση και ανάδειξη της κεραμικής τέχνης και η εμβέλεια της να γίνεται χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη. Καλή επιτυχία», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Αντωνέλλη.

 

 

Ακολούθησε περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο, ενώ η εκδήλωση των εγκαινίων πλαισιώθηκε από την χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών «Χοροoδοιπόροι», και τοπικά εδέσματα.

Η 22η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, θα διαρκέσει έως και τις 20 Αυγούστου 2018 και λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:30 – 20:30, με ελεύθερη είσοδο.