Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Λέσβου και οι Αντιδημαρχίες Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας, Εθελοντικών Οργανώσεων Νέας Γενιάς & Εξυπηρέτησης του Πολίτη, η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου, η Τοπική Κοινότητα Βρίσας και η Εθελοντική Ομάδα Βρίσας, πραγματοποίησαν με επιτυχία την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας των Βατερών.

IMG_10073

Στην δράση αυτή συμμετείχαν εθελοντικές οργανώσεις, φορείς και σύλλογοι της Λέσβου. Όλοι οι παραπάνω, με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, απάλλαξαν την ακτή των Βατερών από κάθε λογής σκουπίδι, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αξία του εθελοντισμού, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά για καθαρότερο περιβάλλον και ανάδειξη της αισθητικής και της ομορφιάς των ακτών του νησιού μας.

O Aντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Γιώργος Κατζανός Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Καρασάββας και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς & Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αθηνά Ιωσηφέλλη, δήλωσαν σχετικά: «Αυτές οι δράσεις, όχι μόνο βοηθούν στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος καθαρού και βιώσιμου, αλλά παράλληλα δημιουργούν εθελοντική συνείδηση, ευαισθητοποιούν περιβαλλοντικά την τοπική κοινωνία και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης και στους απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, είναι υπόθεση όλων μας».

C
C