Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου και το τμήμα Αγωγής Υγείας, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα υγιεινής διατροφής, πραγματοποίησαν ομιλίες με θέμα «Μεσογειακή διατροφή και υγεία. Η ελιά και τα προϊόντα της, δώρα αυτού του τόπου για τις επόμενες γενιές», σε πέντε γυμνάσια του διευρυμένου Δήμου μας, επιμορφώνοντας 600 περίπου μαθητές και 50 εκπαιδευτικούς.

Οι ομιλίες για τη μεσογειακή διατροφή έλαβαν χώρα από τις 4 έως τις 23 Μαρτίου 2010 στα Γυμνάσια Παμφίλων και Μόριας και στο 2ο, 4ο και 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Εισηγητές ήταν ο Ιατρός του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου Δρ. Αχιλλέας Γεωργίου με θέμα «Η παιδική παχυσαρκία και οι επιπτώσεις της στην υγεία» και ο υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου Δρ. Νικόλαος Ματζουράνης με θέμα «Η διατροφή και η άσκηση, παράγοντες διατήρησης της υγείας στην αναπτυξιακή ηλικία».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνη του προγράμματος, Παιδίατρος Δρ. Μαρία Λόζου, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του παραπάνω προγράμματος, προετοιμάζει με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, την υλοποίηση νέου κύκλου εισηγήσεων – επιμορφώσεων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και βιωματικές δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους στη μεσογειακή διατροφή.

Γραφείο Τύπου