Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους πολλοί γονείς απορρίφθηκαν από την ΕΕΤΑΑ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και τις ενέργειες του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη για την αποκατάσταση της αδικίας αυτής.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

«Λίστα αναμονής για τους παιδικούς
Μεγάλος αριθμός αιτήσεων για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ απορρίφθηκε, δεδομένου ότι δεν επαρκεί η χρηματοδότηση που έχει προβλεφθεί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν από τις 96.000 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί έγιναν δεκτές οι 43.000 με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό παιδιών να μείνει στη… λίστα αναμονής.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης αυτό συνέβη γιατί υπήρξε 43% αύξηση των αιτήσεων για ένταξη στους συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς χωρίς αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησης που παρέμεινε στα 125 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φοίτηση στους συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς είναι δωρεάν, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Φέτος, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας πολλοί περισσότεροι δήμοι ενέταξαν τους παιδικούς τους σταθμούς σε αυτό το πρόγραμμα – απαιτούνταν διαδικασία πιστοποίησης προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους. Άλλωστε όπως πολλοί δημοτικοί άρχοντες επισημαίνουν δεν διαθέτουν το προσωπικό για να λειτουργήσουν τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτση ο κ. Ασκούνης ζητεί τη διάθεση 125 επιπλέον εκατ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφήσει.»

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου