Στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα δοθούν δύο μοναδικές παραστάσεις του φημισμένου Κρατικού Θεάτρου Μάγων της Μόσχας, σε συνεργασία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με το Δήμο Μυτιλήνης και το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου.

Είναι μοναδικό στη Ρωσία και ίσως ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο καλλιτεχνικά ιδρύματα τα οποία εδώ και 20 χρόνια παρουσιάζουν τις μαγικές ικανότητες ορισμένων ανθρώπων αλλά και των μικρών μας συντρόφων – κατοικίδιων ζώων, δένοντας αρμονικά την μαγεία με το θέατρο.

Τα Χριστούγεννα του 2008 το Θέατρο μάγων της Μόσχας φέρνει κατ’ εξαίρεση στην Ελλάδα ειδικό εορταστικό πρόγραμμα διάρκειας 1,5 ώρας που αποτελείται από τα καλύτερα και τα πιο εντυπωσιακά μαγικά και εφέ που καθηλώνουν τον θεατή και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύτερο κοινό. Μερικά από τα εφέ αυτά έχουν εφευρεθεί από τον ίδιο τον Καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Α.Λιασένκο και εκτελούνται αποκλειστικά από το Θέατρο Μάγων της Μόσχας.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες του Θεάτρου έχουν διακριθεί σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς τεχνών σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο το Θέατρο περιοδεύει στο εξωτερικό, έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές και καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιασμένο κοινό στην Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Κίνα, Ιαπωνία, Μαρόκο, Πακιστάν και άλλες χώρες του κόσμου.

Η Χριστουγεννιάτικη παράσταση των Μάγων της Μόσχας θα είναι γιορτή νεότητας, μαγείας και ομορφιάς. Είναι ένα ιδιαίτερο μάθημα το οποίο διδάσκει μικρούς και μεγάλους θεατές ότι η ζωή είναι όμορφη και αν την βλέπεις έτσι, συμβαίνουν και θαύματα…

Στις λίγες παραστάσεις που θα δώσει στη χώρα μας το φημισμένο Θέατρο Μάγων της Μόσχας, οι καλλιτέχνες του υπόσχονται στους θεατές ένα αξέχαστο θέαμα.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008, στις 18.30 και 21.00.
Γενική είσοδος – 15 Ευρώ.

Γραφείο Τύπου