Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου, ο Δήμος Μυτιλήνης πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, την κοπή της βασιλόπιτας για τους δημότες, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιάκωβος. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των φορέων του τόπου, καθώς και πλήθος δημοτών.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση συνδυάστηκε με μια συναυλία –αφιέρωμα στα 25 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς της Ορχήστρας του Δήμου, για την οποία ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής ανέφερε στην ομιλία του: «Η Ορχήστρα μας, ένα κομμάτι από τη ζωή του Δήμου μας, ένα σπουδαίο σύνολο, με άριστους μουσικούς και τραγουδιστές, με έναν πανάξιο μαέστρο, ένα σεμνό δημιουργό τον Νίκο Τσιριγώτη, χάρισε σε όλους μας μοναδικές στιγμές και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και περηφάνια όπου ταξίδεψε, όπου υπήρξαν Λέσβιοι, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Και γι’ αυτό η προσφορά της είναι σημαντικότατη στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, αλλά και ολόκληρης της Λέσβου. Ως Δήμαρχος της πόλης, θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα εξ’ ονόματος όλων μας, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ερασιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές – τραγουδίστριες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μαέστρο, τον Νίκο Τσιριγώτη, την ψυχή της Ορχήστρας. Είμαστε ευγνώμονες, για όλα αυτά που μας έκαναν περήφανους, για το ήθος, το ταλέντο, τη συμβολή τους στον πολιτισμό και στην πολιτιστική δράση του Δήμου μας».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη νεανική χορωδία του Δήμου, που γοήτευσε με τη χάρη και την αρμονία των φωνών της, υπό τη συνοδεία των μελωδικών ήχων του πιάνου.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος κ. Νάσος Γιακαλής βράβευσε τα μέλη της Ορχήστρας του Δήμου Μυτιλήνης για την πολυετή προσφορά τους, δίνοντας τους τιμητικές πλακέτες, ενώ στο μαέστρο κ. Νίκο Τσιριγώτη απονεμήθηκε το μετάλλιο της πόλης της Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, στο οποίο διαδραματίζεται όλη η ιστορία της Ορχήστρας του Δήμου, από το 1983 έως σήμερα, με αποσπάσματα από συναυλίες ανά τον κόσμο, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τοποθετήσεις του Δημάρχου Νάσου Γιακαλή και των πρώην Δημάρχων Στρατή Πάλλη και Θεόδωρου Χοχλάκα, που αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην Ορχήστρα και τις Χορωδίες του Δήμου για την 25ετή δημιουργική τους πορεία. Επίσης, μια αναδρομή έγινε από τον μαέστρο και τα παλαιότερα μέλη της Ορχήστρας.

Ακολούθησε η συναυλία με τίτλο «Το Ταξίδι», μια διαδρομή της Ορχήστρας μέσα στο χρόνο, σε αυτά τα 25 χρόνια ιστορία της, με τραγούδια που κατενθουσίασαν το κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο, σε μια μοναδική βραδιά, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Γραφείο Τύπου