Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας στο Πλωμάρι, τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 το απόγευμα ,έκοψε τη βασιλόπιτα του Ιδρύματος σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω ίδρυμα, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου, Θεολόγου Πατερέλλη, του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, Δημήτρη Μουτζούρη, του Αντιδημάρχου Ηλία Κουνιαρέλλη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, Κώστα Μουτζούρη, της Αντιπροέδρου, Βούλας Γερακίτου, του πρώην Δημάρχου Πλωμαρίου, Μιχάλη Μαμάκου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και του Διευθυντή, Στέφανου Σανιδά.

Ο Δήμαρχος έτυχε θερμής υποδοχής από τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, τους συγγενείς τους και δημότες, αντάλλαξε μαζί τους ευχές, καθώς και με το προσωπικό.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος, τόνισε την οφειλόμενη τιμή που πρέπει να αποδίδουν όλοι προς την τρίτη ηλικία και αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ανθρώπων και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά διάφορα προβλήματα και ελλείψεις, δρομολογώντας λύσεις.

Κατά την επίσκεψη του στο Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ευσυνειδησία και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού του Γηροκομείου, γεγονός το οποίο επεσήμανε, συγχαίροντας τους ίδιους και τη διοίκηση, καθώς και όλους όσοι συνδράμουν στο δύσκολο έργο τους. Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την σημαντική προσφορά του αείμνηστου Μεγάλου Ευεργέτη του Πλωμαρίου, Μιχαλέλη Παναγιώτη, καθώς και στον αείμνηστο Δήμαρχο Πλωμαρίου, Φωκίωνα Βουνάτσο και στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, που υλοποίησαν την θέληση του Μεγάλου αυτού Ευεργέτη, κατασκευάζοντας το ως άνω ίδρυμα, το οποίο χαρακτηρίσθηκε από την Πολιτεία, ένα από τα καλύτερα της Χώρας.

Τέλος, ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε στη συγκινητική προσφορά επωνύμων και ανωνύμων σε χρήματα, τρόφιμα, γεύματα και λοιπά αναγκαία είδη, για την αδιάκοπη λειτουργία του έκτοτε και μέχρι σήμερα και τις αυστηρές περικοπές μή αναγκαίων δαπανών, από της αναλήψεως της Προεδρίας του ως άνω ιδρύματος και τον εξορθολογισμό των δαπανών γενικότερα, ώστε σήμερα να υπάρχει ένα πλεόνασμα τριάντα χιλιάδων (30.000) Ευρώ, για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου