Απόλυτη επιτυχία γνώρισαν οι κολυμβητικοί αγώνες «Β’ Μαλλίδεια», που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης προς τιμήν του συμπατριώτη μας Ολυμπιονίκη στον υγρό στίβο Μανώλη Μαλλίδη.

Στους αγώνες, που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης, είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι γεννηθέντες τα έτη 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 και έλαβαν μέρος συνολικά 210 αθλητές και αθλήτριες των σωματείων του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, του ΓΑΣ Λέσβου, των Αργοναυτών από τη Λέσβο και του ΠΕΚΕ Βροντάδου από τη Χίο.

Αγώνες διεξήχθησαν και στα τρία στυλ κολύμβησης, πεταλούδα, ύπτιο και ελεύθερο, καθώς και στη μικτή ατομική, ενθουσιάζοντας όσους βρέθηκαν στις κερκίδες του Κολυμβητήριου για να παρακολουθήσουν αγωνιζόμενους τους μικρούς αθλητές. Με το πέρας των αγώνων, ο Δήμος Μυτιλήνης απένειμε αναμνηστικά μετάλλια σε όσους αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν, καθώς και στους προπονητές τους.

Ο Πρόεδρος του ΑΟΔΜ κ. Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε: «Με μεγάλη μας χαρά διοργανώσαμε από κοινού με τον ΝΟΜ τα Β’ Μαλλίδεια, προς τιμήν ενός αθλητή που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρότερους κολυμβητές, με την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του και τις επιτυχίες που μας χάρισε. Ως Αθλητικός Οργανισμός στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιες προσπάθειες και στόχος μας είναι οι συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση, προς τιμήν του Μανώλη Μαλλίδη, να γίνει θεσμός. Ο ΑΟΔΜ είναι πάντοτε κοντά στα παιδιά της κολύμβησης, τα στηρίζει και θα τα επιβραβεύει για την κάθε επιτυχία τους.»

Γραφείο Τύπου