Μυτιλήνη, 27-9-2011

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ)

Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Η πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος του πλειοψηφούντος συμβούλου κ. Π. Πατερέλλη και μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ, προσκειμένων στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. με την «ανταποδοτική» ουδετερότητα του συμβούλου του ΚΚΕ να αναβάλουν, υιοθετώντας την εισήγηση του Δημάρχου Χίου κ. Π. Λαμπρινούδη, την επιβεβλημένη από τον νόμο διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. της ΠΕΔ στην νομίμως προσδιορισθείσα συνεδρίαση του σώματος την σημερινή μέρα, Δευτέρα 27-9-2011, σε επόμενη ημερομηνία και τελικώς μη προσδιορισθείσα, καταρρακώνει κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Αυτοδιοίκησης και προσβάλλει βάναυσα τους δημότες των νησιών μας, που εμπιστεύτηκαν πραγματικά ανεξάρτητους συνδυασμούς, κόντρα στα κομματικά κατεστημένα και στις εξαρτήσεις από τα κελεύσματα των αμετανόητων, φθαρμένων κομματικών εξουσιών, που οδήγησαν τη χώρα μας στην σημερινή κατάντια.

Στην απαράδεκτη αυτή ηθικά, πολιτικά και νομικά ενέργεια, προέβησαν, επικαλούμενοι εντελώς προσχηματικούς, διάτρητους λόγους, επειδή διαπίστωσαν την αδυναμία τους να ελέγξουν την πλειοψηφία του σώματος, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους να δελεάσουν με παρασκηνιακές ενέργειες και να προσεταιριστούν συμβούλους ανεξαρτήτων συνδυασμών, παραβιάζοντας ειδικότερα την κείμενη νομοθεσία που αφορά την λειτουργία των ΠΕΔ και προβλέπει, πέραν των άλλων, ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, την οποία δεν διέθεταν εν προκειμένω.

Κατόπιν των ανωτέρω συμβάντων, δηλώνουμε, ότι δεν συμμετέχουμε στο εξής στις παράτυπες και παράνομες διαδικασίες συγκρότησης του Δ.Σ. και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας των αυτοδιοικητικών θεσμών, των συνδημοτών μας και των συμφερόντων των νησιών μας.

Άλλωστε τα προβλήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να θυσιαστούν στο βωμό των μικροκομματικών και προσωπικών επιδιώξεων και των αμετανόητων, άθλιων πρακτικών των κομματικά εγκαθέτων.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Φ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ

Δήμαρχος Λέσβου

  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Δήμαρχος Λήμνου

  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Λήμνου, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Β. Αιγαίου

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Β. Αιγαίου