Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιχνίτου Νίκο Κατράνη, τον Δημοτικό σύμβουλο αρμόδιο για θέματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Φραγκόπουλο μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λισβορίου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λισβορίου Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτη, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και κατοίκους του Λισβορίου πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 πορεία διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη. Μετέβησαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κι επέδωσαν στον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο αποφάσισαν ομοφώνως στην προχθεσινή λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι του Λισβορίου για το κλείσιμο του εκεί Δημοτικού Σχολείου και τη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο του Πολιχνίτου. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Υπουργείο Αιγαίου όπου συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα κ. Χαλκιώτη και προέβησαν στην επίδοση του ιδίου ψηφίσματος.

Ο κ. Βουνάτσος τόνισε κι προς τους δύο εκπροσώπους της Κυβερνητικής εξουσίας την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επέλθει καμία μεταβολή σε καμία σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας και να ενισχυθεί και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επίσης, η αντιπροσωπεία τόνισε στους κρατικούς εκπροσώπους τη συμπαράστασή της προς τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις τοπικές αρχές Μανταμάδου, Μεσαγρού και Πελόπης που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και δήλωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και με τη νέα σχολική χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να εγγραφούν στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου και θα καταλάβουν εκ νέου το Δημοτικό Σχολείο του χωριού τους. Τέλος, απαίτησαν η Υπουργός να μην αποδεχθεί τελικά την εισήγησή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, αλλιώς να την αλλάξει αμέσως και να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Σήμερα ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Απόστολο Πατέστο, αναχωρεί στην Αθήνα προκειμένου να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) τόσο επί γενικών θεσμικών προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του Νόμου «Καλλικράτη» όσο και επί ειδικών προβλημάτων οξύτατης μορφής (διοικητικά, οικονομικά, αποκομιδής απορριμμάτων κλπ), τα οποία βασανίζουν τον Δήμο μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου