Χθες Κυριακή 3 Απριλίου 2011 το πρωί πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιχνίτου Νίκου Κατράνη, εθελοντική καθαριότητα και κλάδεμα όλων των καλλωπιστικών δέντρων στους εκεί δημόσιους χώρους σε όλη την παραλία και την τουριστική περιοχή της Νυφίδας Πολιχνίτου, από τριάντα (30) Αλβανικής υπηκοότητας συμπολίτες μας, μέλη του υπό σύσταση συλλόγου Αλβανών οικονομικών μεταναστών της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου. Στη συγκινητική αυτή προσπάθεια έλαβαν μέρος και οι σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου Στρατής Μοιρασγεντής και Χαράλαμπος Λεοντής.

Το μεσημέρι επισκέφθηκε τους εθελοντές ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, ο οποίος τους προσέφερε αναψυκτικά και σε συζήτηση που είχε μαζί τους άκουσε τα προβλήματά τους και των οικογενειών τους. Τους συνεχάρη για την άψογη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Ν. Κατράνη, όπως αποδείχθηκε έμπρακτα με τη μαζική εθελοντική συμμετοχή τους στην καθαριότητα της Νυφίδας, και τη νέα Δημοτική Αρχή Λέσβου. Όσον δε αφορά τα αιτήματά τους, είπε ότι ορισμένα από αυτά έχουν άμεση σχέση με την Ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση την Ελληνική νομοθεσία και εκφεύγουν της αρμοδιότητας της Δημοτικής Αρχής, παρά ταύτα θα προσπαθήσει για την προώθησή τους αρμοδίως. Για τα υπόλοιπα τοπικής Δημοτικής αρμοδιότητας, έδωσε οδηγίες στον Αντιδήμαρχο Νίκο Κατράνη για συνεργασία με τον υπό ίδρυση σύλλογο και την αντιμετώπισή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Πρόεδρος του υπό σύσταση συλλόγου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο και τόνισε ότι τα μέλη του συλλόγου τους προθυμοποιούνται να καθαρίσουν και να κλαδέψουν τα καλλωπιστικά δέντρα (αρμιρίκια, ακακίες κλπ), πάντοτε εθελοντικά, όλες τις ακτές και τους δημόσιους χώρους του τέως Δήμου Πολιχνίτου.

Τέλος, τιμώντας ο Δήμος Λέσβου την πρωτοποριακή πρωτοβουλία τους, παράδειγμα προς μίμηση που υπερβαίνει ταμπού και προκαταλήψεις και αποδείχνει την έμπρακτη αγάπη των Αλβανών οικονομικών μεταναστών προς τον Πολιχνίτο και τα χωριά του όπου ζουν και εργάζονται με τις οικογένειές τους πάρα πολλά χρόνια, θα διοργανώσει προς τιμήν τους την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του Πολιχνίτου, επίσημη συνεστίαση στα μέλη του συλλόγου και τις οικογένειές τους και διανομή δώρων προς τα παιδιά τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου