Ο Δήμος Μυτιλήνης, συνεχίζοντας τις ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις και κατά τη χειμερινή περίοδο, παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:30 και 21:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

«Γιατί οι νεκροί προτιμούν τις τυρόπιτες κουρού; Πότε μια μοιρολογίστρα τρίζει; Τι αριθμό έχει το εκατό; Πόσο κοστίζει ένα χρυσελεφάντινος Κούρος στους Γαργαλιάνους; Γίνεται να κλάψεις λάθος άνθρωπο και αν ναι, ποιος είναι αυτός; Γιατί έχει θεριέψει η ομοφυλοφιλία στην επαρχία; Βγάζει καλή φούντα η Καλαμάτα; Μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους δύο γυναίκες του life style; Μήπως να τον φάμε; Ο γέρος τον βίδωνε τον γλόμπο; Επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα; Χάνουμε τελικά 21 γραμμάρια όταν πεθαίνουμε; Εσύ είσαι το τυπάκι που έλεγε ο Λευτέρης; Είχε ο Νέστορας – ο παλιός- εξοχικό ανάκτορο;

Τέτοια και παρόμοια μεταφυσικά ερωτήματα θέτουν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου στο θεατρικό έργο «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Και το περίεργο δεν είναι που τα θέτουν. Το περίεργο είναι που τα απαντούν κιόλας!

Δύο αδελφές, εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους, τους Γαργαλιάνους, για να κηδέψουν τον πατέρα τους. Προκειμένου να κάνουν το οδυνηρό τους καθήκον, αναγκάζονται να συνεργαστούν με το περιβάλλον του θανόντος, το οποίο δεν είναι τόσο αγνό όσο φαίνεται. Οι συγγενείς, ο παραγιός, μια δημοσιογράφος, μια μοιρολογίστρα, ένας αρχαιολόγος, όλοι με ασαφείς σχέσεις με τον εκλιπόντα, αλλά και μεταξύ τους, ανταγωνίζονται για το ποιος θα… ακολουθήσει το νεκρό κάτω απ’ το χώμα. Μολονότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τον βρουν τελικά εκεί!

Μια κηδεία, που θα αποτελέσει την αφορμή για μια σειρά θανάτων, που άλλοτε θα προκληθούν από έρωτα, από συμφέρον, από λάθος αλλά και κυνισμό. Αποκαλύψεις που… «σκοτώνουν», με ένα έντονο, παράλληλο, γενικότερο, ιδιόμορφο ενδιαφέρον για την αρχαία πολιτιστική μας κληρονομιά, πρόσωπα και καταστάσεις που θα μπλεχτούν σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, το οποίο θα λυθεί με τον πιο ξεκαρδιστικό και απρόσμενο τρόπο επί σκηνής.

Πρωταγωνιστούν οι Π.Πιτσούλη, Τ.Περζικιανίδης, Γ.Γαλίτης, Β.Γουλιελμάκη, Γ.Τσεβά, Β.Δέλιου, Γ.Μανιός, Β.Βαξεβάνη, Κ. Ψωμά.

Τα εισιτήρια, που προπωλούνται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τιμώνται προς 23 ευρώ (ενηλίκων) και 18 ευρώ (μαθητικό – φοιτητικό).

Γραφείο Τύπου