Ο Δήμος Μυτιλήνης, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ποιοτικές παραστάσεις στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας και κατά τους χειμερινούς μήνες, παρουσιάζει την αστεία ρομαντική κωμωδία του Μπέρναρντ Σλέηντ «Κάθε χρόνο ίδια μέρα», σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τον Αλέξανδρο Σταύρου, σε δύο μοναδικές παραστάσεις στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2009 στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το «Κάθε χρόνο ίδια μέρα» εγκαινίασε πέρυσι το θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» και παίχτηκε φέτος με μεγάλη επιτυχία στο ίδιο θέατρο για ένα μήνα. Το έργο αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην καριέρα του Αλέκου Αλεξανδράκη, μια τεράστια επιτυχία που μοιράστηκε με τη Νόνικα Γαληνέα, γι’ αυτό και οι «Θεατρικές Επιχειρήσεις Λεμπέση» τιμώντας τον σπουδαίο ηθοποιό, το επέλεξαν ως εναρκτήριο, για τη νέα θεατρική τους στέγη την περσινή σεζόν.

Πρόκειται για μια από τις πιο πετυχημένες κωμωδίες δύο χαρακτήρων του Μπρόντγουεη, η οποία βρίσκεται στην 9η θέση στην κατάταξη των μακροβιότερων παραστάσεων. Οι “New York Times” την χαρακτήρισαν ως «…την πιο αστεία κωμωδία, σχετικά με τον έρωτα και τη μοιχεία,… αλλά και τόσο συγκινητική», ενώ το “New York Magazine” αναφέρει «…είναι συγκινητικά αστείο, συχνά συγκινητικό και λαθραία οξυδερκές σε όλη του τη διάρκεια».

Ο Σλέηντ χειρίζεται με απίστευτη μαεστρία τις ανθρώπινες σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές αλλά και τα απλά πράγματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στη καθημερινή μας ζωή. Στιγμές κωμικές, στιγμές τραγικές, που αναγνωρίζουμε σα να ήταν δικές μας και άλλες, που πάντα ευχόμαστε να ζήσουμε.

Το “Κάθε Χρόνο Ίδια Μέρα” πρωτοπαρουσιάστηκε στο “Brooks Atkinson Theatre” της Νέας Υόρκης στις 13 Μαρτίου 1975 και ήταν υποψήφιο για το βραβείο “Tony”, το οποίο κέρδισε η Έλεν Μπερνστιν για την ερμηνεία της ως άπιστη σύζυγος. Το έργο βραβεύτηκε με το “Drama Desk” και κατόπιν ανέβηκε σε τριάντα χώρες ενώ το 1978 η ταινία με τον ίδιο τίτλο, σε σενάριο του συγγραφέα ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Μιχάλης Παπαμιχάλης, τη σκηνοθεσία ο Κώστας Αρζόγλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Ασημακόπουλος, τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος, τους φωτισμούς ο Παντελής Πετράκης. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου.

Τα εισιτήρια, που προπωλούνται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τιμώνται προς 23 ευρώ (ενηλίκων) και 17 ευρώ (μαθητικό – φοιτητικό).

Γραφείο Τύπου