ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ «THE NOSE» ΤΟΥ DMITRI SHOSTAKOVICH ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD»

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σεζόν του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», με τη νέα παραγωγή «Eugene Onegin» του Peter Ilyich Tchaikovsky.

Επόμενη παράσταση είναι το αριστούργημα «The Nose» του Dmitri Shostakovich, στις 26 Οκτωβρίου.

Ο William Kentridge επιμελήθηκε την παραγωγή και κατέκτησε τη Met με την εφευρετική παρουσίαση της όπερας του Shostakovich, που θάμπωσε τους λάτρεις της τέχνης και του μελοδράματος στην κατάμεστη πρεμιέρα της, το 2010.

Ο William Kentridge είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης παγκοσμίου φήμης. Έργα του, πολλές φορές έχουν φιλοξενηθεί σε διάσημες γκαλερί, καθώς και στα μεγαλύτερα μουσεία όλου του κόσμου. Ως σκηνοθέτης, έχει παρουσιάσει υψηλού επιπέδου multimedia παραγωγές των σπουδαιότερων δημιουργών, όπως του Μοντεβέρντι και του Μότσαρτ.

Περίληψη «Η Μύτη»

Ο πρωταγωνιστής Paulo Szot επαναλαμβάνει τη λαμπρή ερμηνεία του στον ρόλο του “Kovalyov”, ενός γραφειοκράτη, ο οποίος ένα πρωί ξυπνάει και έκπληκτος ανακαλύπτει πως η μύτη του… “χάθηκε”. Με έντονα στοιχεία σουρεαλισμού, η παράσταση παρουσιάζει τις κωμικές ατυχίες και τα ευτράπελα που αντιμετωπίζει ο ήρωας στην αναζήτηση της χαμένης του μύτης και τα οποία βασίζονται στη σατιρική ιστορία του Gogol.

Διευθυντής Ορχήστρας : Pavel Smelkov.

Η παράσταση «The Nose» του Dmitri Shostakovich θα μεταδοθεί στις 26 Οκτωβρίου από τις παρακάτω αίθουσες προβολής του δικτύου: 

  • Αθήνα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  • Κομοτηνή: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
  • Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
  • Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ

Ακολουθεί

«TOSCA» TOY GIACOMO PUCCINI – ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η διαχρονική μουσική του βερισμού του Puccini υπηρετείται άψογα από ένα λαμπρό επιτελείο συντελεστών, με επικεφαλής την Ρatricia Racette στον ομώνυμο ρόλο της ζηλιάρας ντίβας, απέναντι στον Roberto Alagna στον ρόλο του αγαπημένου της Καβαραντόσι. Ο George Gagnidze είναι ο δολερός Σκάρπια.