Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση των συντοπίτικων συλλόγων, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο με την επωνυμία «Η Μυτιλήνη μια αγκαλιά».

Η επιτυχία της εκδήλωσης ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Εκατοντάδες συμπολίτες μας κατέκλυσαν κυριολεκτικά τις 2 ημέρες το Δημοτικό Θέατρο και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις. Το συντονισμό και την επιμέλεια είχε αναλάβει η Πολιτιστική Παρέμβαση «ΠΑΡΑΛΟΣ» και έλαβαν μέρος οι Σύλλογοι των εν Λέσβω Μακεδόνων, Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Αιτωλοακαρνανών, Πελοποννησίων, Κρητών, Κυπρίων και Λημνιών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν είναι άλλος, από το να δώσει ο Δήμος την ευκαιρία σε όλους αυτούς, τους συμπολίτες μας που η τύχη τους έφερε να ζήσουν και να δημιουργήσουν στη Λέσβο να παρουσιάσουν τα ήθη και τα έθιμα των τόπων τους, την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, την ιστορία καθώς και το επιτελούμενο από κάθε σύλλογο έργο. Και αυτό έγινε με εξαιρετικό τρόπο. Όλοι οι πρόεδροι στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Αθανάσιο Γιακαλή γι’ αυτή την ωραία πρωτοβουλία και ζήτησαν να έχει συνέχεια.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος φανερά συγκινημένος από τη μεγάλη επιτυχία της, αφού ευχαρίστησε την ΠΑΡΑΛΟ, τους μουσικούς, τους χορευτές και τα Δ.Σ. των συντοπίτικων συλλόγων για την ανταπόκριση και τη συνεργασία, δεσμεύτηκε ότι αυτό το ελπιδοφόρο ξεκίνημα με τους συλλόγους θα συνεχιστεί.

Ανήγγειλε δε, ότι στα πλαίσια του «Λεσβιακού Καλοκαιριού», θα υπάρξουν εκδηλώσεις που θα οργανώσει ο Δήμος με τους συντοπίτικους συλλόγους της Λέσβου, για να δουν και να μάθουν οι πολίτες και οι επισκέπτες της Λέσβου τη δράση και την άριστη συνεργασία που υπάρχει στον τομέα του πολιτισμού, της προώθησης μια νέας μορφής συνεργασίας που θα αγκαλιάζει αυτούς τους συλλόγους και θα προωθεί μια καλύτερη επικοινωνία τόσο με το Δήμο, όσο και με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

“Η Μυτιλήνη μπορεί από σήμερα να ισχυρίζεται ότι είναι «μια μεγάλη αγκαλιά», για όλους που ζουν και δημιουργούν σ’ αυτό τον τόπο ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους” τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος .

Φωτογραφικό Υλικό

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ