Την  διεθνή πρωτοβουλία του Johnnie Walker, «Ωδή στη Λέσβο», παρουσίασε και επίσημα στον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, η Γενική Διευθύντρια Ελλάδας & Ιταλίας της Diageo, κα Πηνελόπη Κούρκαφα, την οποία ευχαρίστησε θερμά καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίησή της .

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους, που φωτίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων της Λέσβου, όταν στις ακτές της Λέσβου κατέφθαναν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες. Ο Σύριος σκηνοθέτης της ταινίας Talal Derki, ένοιωσε την ανάγκη να πει ένα «ευχαριστώ» στους κατοίκους του νησιού μας, που δεν έμειναν απλοί θεατές στο δράμα που εξελισσόταν μπροστά τους. Με τη συμβολή του  Johnnie Walker, η επιθυμία αυτή έγινε πραγματικότητα και το αποτέλεσμα είναι ένα φιλμ ευγνωμοσύνης προς τους κατοίκους της Λέσβου και ελπίδας για την ανθρωπότητα. Μια Ωδή στη Λέσβο.

Η μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω του YouTube, έχει τους πρώτους δυο μήνες παρουσίας της περισσότερες από 20 εκατομμύρια προβολές, από κάθε σημείο της γης. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο βίντεο της εταιρείας σε παγκόσμια κλίμακα, το οποίο ανέδειξε σε όλο τον κόσμο την άλλη πλευρά της μεταναστευτικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς και την απαράμιλλη ομορφιά του νησιού.