Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητές Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Το νέον έτος 2013, θα είναι το πλέον κρίσιμο και καθοριστικό για την περαιτέρω πορεία, τόσο της Χώρας μας, όσο και του Δήμου μας, τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά πράγματα. Βρισκόμαστε, κατ’ ακρίβειαν, στην κόψη του ξυραφιού.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία, πιστεύω, ότι, με νηφαλιότητα, αυτογνωσία και προ παντός, με αταλάντευτη θέληση και εργατικότητα και δίχως να λησμονούμε τι και ποιός και πως οδήγησε την κατάσταση στην βιούμενη καθ’ ημέραν πρωτοφανή πνευματική, ηθική, οικονομική πολιτική, κοινωνική, Εθνική τέλος τραγική κρίση, στο χέρι μας είναι, ο καθένας με τον τρόπο του, και όλοι μαζί Πολιτεία και Πολίτες, να την ξεπεράσουμε, έχοντας διαρκώς στο νου μας τον Κανόνα του Θουκυδίδη, δια στόματος του Περικλή: «Διαφθειρομένης της Πατρίδος, ουδέν ήττον ξυναπόλλυται. Κακοτυχών δε εν ευτυχούση, πολλώ μάλλον διασώζεται». Που σημαίνει στα σύγχρονα Ελληνικά ότι: «Αν η Πατρίδα καταστραφεί, κανένας δεν διασώζεται. Αν όμως αυτή σωθεί, και όσοι θα κακοτύχουν, και αυτοί θα διασωθούν».

Αυτό όμως, τελεί υπό μια απαράβατη προϋπόθεση:

Εκείνοι που δημιούργησαν την σημερινή τραγική πραγματικότητα, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και πάντως, η πορεία προς την διέξοδο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί δίχως την αναγκαία κοινωνική πρόνοια, και αλληλεγγύη, υπέρ των οικονομικά αδυνάτων, των μη εχόντων και μη κατεχόντων. Και αυτό το καθήκον βαρύνει πρωτίστως τους Δημόσιους Θεσμούς, αλλά και τους πολίτες, καθώς και τους θεσμούς της Κοινωνίας.

Ας εντείνουμε λοιπόν τις προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση αυτή, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο, Πολιτεία και κοινωνία, τις αναγκαίες δράσεις και τον ανατέλλοντα καινούργιο χρόνο. Τούτο αφορά άμεσα και τον χειμαζόμενο θεσμό της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης, κυριώτατα δε, τον Δήμο μας. Άλλωστε, διαχρονικά, στην μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού, στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πάντα βρίσκαμε διεξόδους ξεπεράσματος των, έστω και με θυσίες μεγάλες.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, εύχομαι στην Πατρίδα μας, στην Αυτοδιοίκηση και σ’ όλους σας, καθώς και στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, (δημοσιογράφους, εφημερίδες, Ραδιοφωνικούς – Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Ιστοσελίδες) το καλύτερο, με αισιοδοξία συγκρατημένη.

Χρόνια σας Πολλά».

Δείτε τo βίντεο με τις ευχές του Δημάρχου προς τους δημότες εδώ .

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου