Εργασίες σε αθλητικούς χώρους της πόλης μας ξεκινά τις επόμενες ημέρες ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Μυτιλήνης, σε μια προσπάθεια να γίνουν περισσότερο λειτουργικοί.

Συγκεκριμένα, στο Γήπεδο ποδοσφαίρου παραπλεύρως του Υπουργείου θα ξεκινήσουν εργασίες ενίσχυσης της περίφραξης, τόσο από τη μεριά του δρόμου, όσο και από εκείνη του Κάστρου, ενώ θα γίνει και συντήρηση του τεχνητού τάπητα.

Επιπρόσθετα, από τις 15 Δεκεμβρίου και με την ευκαιρία της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα, το Γήπεδο «Γεώργιος Σκούφος» στα Τεχνικά Λύκεια θα παραμείνει κλειστό, ώστε να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης του χλοοτάπητα.

Παράλληλα, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Μυτιλήνης ανέλαβε να υλοποιήσει το πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης και διάδοσης του αθλητισμού «Αθλοχώροι στη γειτονιά», που ξεκινά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί συμπληρωματικά στα ήδη υπάρχοντα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, με την κεντρική ευθύνη και χρηματοδότηση της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τους Δήμους. Θα υλοποιείται τις καθημερινές, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου και το Σάββατο το πρωί, σε επιλεγμένους «αθλοχώρους» σχολικών συγκροτημάτων. Ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής θα καθοριστούν τμήματα τόσο αγοριών και κοριτσιών, όσο και ενηλίκων σε δημοφιλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλλεϋ και το χάντμπολ.

Ο ΑΟΔΜ έχει επιλέξει τέσσερις «αθλοχώρους» για την υλοποίηση του προγράμματος. Ο πρώτος είναι στον αύλειο χώρο του 1ου και 5ου Γυμνασίου, ο δεύτερος στο 4ο Γυμνάσιο και το 10ο Δημοτικό, ο τρίτος στο 3ο-12ο και 7ο-15ο Δημοτικό και ο τέταρτος στο 9ο – 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Πρόεδρος του ΑΟΔΜ κ. Κώστας Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν απλά με μια μόνο αίτηση να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα αυτού του φιλόδοξου προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στόχος μας είναι σταδιακά, να επεκτείνουμε την ακτίνα δράσης του προγράμματος και στα τοπικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου Μυτιλήνης».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης, που στεγάζονται επί της οδού ελευθερίου Βενιζέλου 21. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους του ΑΟΔΜ στο τηλέφωνο 2251027090.

Γραφείο Τύπου