Δήλωση του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Φωκίωνα Βουνάτσου:

«Χθες το απόγευμα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λέσβου μου ενεχείρισε ανακοίνωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών τους για κατάληψη του Δημαρχείου τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ε.ε. για τους ακόλουθους λόγους:

Πρώτον, γιατί δεν τους έχει καταβληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών –διά της Δημαρχίας- ο μισθός του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.

Δεύτερον, για την καθυστέρηση καταβολής των μισθών δεδουλευμένων μηνών προς τους συμβασιούχους των Παιδικών Σταθμών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας κλπ.

Ως προς το πρώτο θέμα η πραγματικότητα έχει ως εξής:

Καταρχήν πράγματι καθυστερεί η από το Υπουργείο Εσωτερικών εκταμίευση των χρημάτων πληρωμής του δεύτερου δεκαπενθημέρου του διανυομένου μηνός Μαρτίου και δεν είναι η πρώτη φορά. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Απόστολος Πατέστος, από το πρωί της 16ης Μαρτίου βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επαφή με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης κατ’ εντολήν μου. Μάλιστα δε χθες, επί παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, επί ώρες για τρίτη μέρα, επικοινωνούσε με τις ανωτέρω Κεντρικές Κρατικές Υπηρεσίες, οι αρμόδιοι των οποίων δήλωσαν ότι μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως και τις αρχές της επόμενης, θα έχει λυθεί το πρόβλημα.

Ως προς το δεύτερο θέμα, ισχύουν οι προηγούμενες δηλώσεις μου, τις οποίες επανέλαβα και πάλι προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων μας, και τις γνωστοποίησα προς τους δικαιούχους λαμβάνειν συμβασιούχους υπαλλήλους μας όλων των κατηγοριών στις επανειλειμμένες επισκέψεις τους στο γραφείο μου, προηγουμένως, καθώς και προς τα ΜΜΕ του τόπου μας και στον Λεσβιακό λαό. Επανέλαβα δε όλες τις προσπάθειές μας, ως Δημοτική Αρχή προς την Κυβέρνηση και ζήτησα και την συμπαράσταση των Βουλευτών μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Επαναλαμβάνω και τώρα: Οι εργαζόμενοι μας, έχουν απόλυτο δίκιο στα αιτήματά τους και αποδεδειγμένα είμαστε στο πλευρό τους. Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή, καλούμαστε δυστυχώς να πληρώσουμε το μάρμαρο της πολιτικής των προκατόχων μας. Απαιτούμε δε, αγωνιστικά από την Κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και το γνωρίζουν αυτό οι πάντες, πλέον.

Όμως, η κατάληψη του Δημαρχείου, όπως απεφάσισαν ότι θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα, είναι ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, και το είπα με έμφαση μάλιστα στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων μας, κατά την προαναφερόμενη συνάντησή μας.

Αποδέκτης των όποιων κινητοποιήσεών τους και διαμαρτυριών τους, αλλά και των προσπαθειών προς την ίδια αυτή κατεύθυνση της Δημοτικής μας Αρχής, σε συνοδοιπορία μάλιστα μαζί τους, πρέπει να είναι η Κυβέρνηση και ο μόνος εδώ δυστυχώς εκπρόσωπός της, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής (τέως Υπουργείο Αιγαίου) προς τον οποίο μπορούμε να επιδώσουμε την κοινή διαμαρτυρία μας τη Δευτέρα, με διαδήλωση – πορεία προς το εν λόγω Υπουργείο. Εκείνοι, όμως, αρνήθηκαν να αποδεχθούν την ως άνω πρότασή μου, για τους δικούς τους λόγους, που δεν μου εξηγήθηκαν όμως».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου