Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Παναγιώτη Κατσούλη, την παρακάτω επιστολή.

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Παναγιώτη Κατσούλη
Μεσολόγγι

Αγαπητέ κ. Συνάδελφε,

Ευχαριστώ θερμά, τόσο εσάς όσο και το Δημοτικό σας Συμβούλιο, για την ευγενική πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στις Εορτές Εξόδου «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – πόλη της Ελευθερίας».

Στέλνω εγκάρδιο χαιρετισμό και θερμές ευχές προς εσάς, και την Δημοτική Αρχή, τους συνδημότες σας, τους καλεσμένους σας, για την επέτειο τιμής, μνήμης και δόξας στους ηρωικούς αγωνιστές του Μεσολογγίου, που προκάλεσαν θαυμασμό, και Ύμνους ουρανομήκεις όχι μόνο στους αγωνιζόμενους Έλληνες, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη, για τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και την εθελοθυσία, για την Ελευθερία και την Εθνική και Κρατική ανασυγκρότηση.

Λυπούμαι, όμως, γιατί ανυπέρβλητοι προσωπικοί λόγοι, δεν μου επιτρέπουν να παραστώ, παρά την θέλησή μου, όπως και τηλεφωνικά σας εξήγησα.

Σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς για τη Χώρα μας, ας είναι η φιλοπατρία των Μεσολογγιτών κι’ όλων των αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας όλης της Ελλάδας, φωτεινό παράδειγμα.

Με τιμή,
Ο Δήμαρχος Λέσβου
Δημήτρης Βουνάτσος

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου