Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στις αεροπορικές εταιρείες Olympic Air, Aegean Airlines, Astra Airlines και Sky Express, την παρακάτω επιστολή, για εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων μεταφοράς μαθητών.

«Αγαπητοί κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, το επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, πολλά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, θα μετακινηθούν εκτός νησιού στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών, των εκπαιδευτικών εκδρομών και των διαφόρων προγραμμάτων που οργανώνουν φορείς, όπως η Βουλή των Ελλήνων και άλλοι.

Λόγω της νησιωτικότητας μας, τα σχολεία επιλέγουν την αεροπορική μετακίνηση προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο από τον καθορισμένο περί σχολικών εκδρομών.

Δυστυχώς όμως, πολλά σχολεία, όπως μας πληροφορούν σύλλογοι γονέων και σύλλογοι διδασκόντων, αδυνατούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις εκδρομές, μια και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι είτε δυσεύρετα, είτε σε πολύ υψηλή τιμή, που τα καθιστούν αποτρεπτικά για τους δοκιμαζόμενους από την γνωστή κρίση οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Για τους παραπάνω λόγους σας ζητάμε να εξετάσετε μια ειδική τιμολογιακή εκπτωτική πολιτική για τα σχολεία που θα ζητήσουν εισιτήρια το επόμενο διάστημα. Τα προσιτά εισιτήρια, θα επιτρέψουν την υλοποίηση των προγραμματισμένων επισκέψεων, γεγονός με πολλαπλά οφέλη για την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Ευελπιστώ την έγκαιρη ικανοποίηση του αιτήματος και παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέσβου

Σπύρος Γαληνός