Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011, το απόγευμα ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Οικονομικών κ. Α. Πατέστο, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό, Καθαριότητας Ηλία Κουνιαρέλλη και τον αντιδήμαρχο Λ. Θερμής - Πλωμαρίου κ. Σταύρο Πολίτη παρακάθισε σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του τέως Δήμου Θερμής με την συμμετοχή και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής κ. Φραγκόπουλο Κώστα, τον κ. Αργυρίου Χρήστο και την προϊστάμενη των υπηρεσιών του τέως Δήμου Θερμής και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων Λ. Θερμής κ. Γιαννάκας Γιώργος, Πύργων Θερμής κ. Κατσαρός Παναγιώτης, Πηγής κ. Καρασάββας Νικόλαος, Κώμης κ. Τσιβγούλης Χρήστος, Νέες Κυδωνιές κ. Κώμλος Αντώνιος, Μιστεγνά κ. Σταυράκης Ευστράτιος και συμβούλων των ως άνω τοπικών συμβουλίων, πολιτών και δημοτικών υπαλλήλων της Δημοτικής Ενότητα Θερμής .

Εξετάστηκαν προβλήματα της περιοχής αλλά και της λειτουργίας της δημοτικής υπηρεσίας, τα περισσότερα των οποίων εκκρεμούν από μακρού χρόνου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την προώθηση και επίλυση τους, όπως για π.χ. στην δρομολόγηση της κατασκευής ενός βιολογικού καθαρισμού στη Λ. Θερμής που επιτευχθεί τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο από την Δημοτική αρχή Λέσβου ( ο ένας εκ των τεσσάρων ομοίων που θα κατασκευαστούν στις τοπικές κοινότητες Παρακοίλων, Ανεμότιας, οικισμού Πύργων, Μεσαγρού Γέρας συνολικού ύψους 5.000.000€ περίπου από προγράμματος ).

Δόθηκαν λύσεις σε προβλήματα τις καθημερινότητας ενώ για τα υπόλοιπα ο Δήμαρχος ανέλαβε τη δέσμευση να επικυροποιήση τις διαδικασίες προς σύνταξη σχετικών μελετών οι οποίες λείπουν.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011, το απόγευμα ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τους προαναφερόμενους Αντιδημάρχους και τον αντιδήμαρχο Γεωργίας- Κτηνοτροφίας- Αλιείας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων-Τεχνολογίας και Πληροφορικής Τσακίρη Γιάννη επισκέφτηκε το Δημοτικό Διαμέρισμα Μόριας και παρακάθισε σε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου με συμμετοχή και των δημοτικών συμβούλων και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Σωτήρη Μαρινάτο ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του ως άνω συμβουλίου Φ. Παπαευστρατίου.

Το κυρίαρχο πρόβλημα που απασχόλησε την συνεδρίαση ήταν η κατασκευή δημοτικού δρόμου προσπέλασης μέσα από τον οικισμό Μόριας προς το Ρωμαϊκό υδραγωγείο ενδεχόμενος και με απαλλοτρίωση μικρής έκτασης χωραφιών καθώς και αποσόβηση του κινδύνου απειλούμενης κατάρρευσης του ως άνω Μνημείου λόγω υποχρεώσεως των σιδερένιων υποστυλωμάτων (σκαλωσιών- λόγω παλαιότητας και κλοπής τμήματος τους).

Επίσης δόθηκαν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Μόριας.

Τέλος, χθες, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, το βράδυ ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τους προαναφερόμενους αντιδημάρχους και τον αντιδήμαρχο Αγιάσου- Ευεργέτουλα κ. Βουνάτσο Γεώργιο παρέστιε σε συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας , του προέδρου της Αγιάσου κ. Τσαμπλάκος Προκόπιος που έλαβε χώρα στο κτίριο του τέως δημαρχείου Αγιάσου με την συμμετοχή της προϊστάμενης και υπαλλήλων της δημοτικής αυτής ενότητας.

Εξετάστηκαν και πάλι προβλήματα της καθημερινής ζωής των δημοτών για τα οποία δόθηκαν άμεσες λύσεις.

Ο Δήμαρχος ανέλαβε να προωθήσει το ζήτημα της ολοκλήρωσης της επίστρωσης του χλωροτάπητα στο Δημοτικό στάδιο προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Καθώς επίσης, και την εξεύρεση λύσεις στο από δεκαετίες υφιστάμενο πρόβλημα δημιουργίας δημοτικού πάρκινκ στην Αγιάσο ώστε και με προσωρινή αντιμετώπιση του ενόψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που γιορτάζεται ως γνωστόν με εξαιρετική λαμπρότητα, πατροπαράδοτα στην ομώνυμη κωμόπολη, με μίσθωση τυχόν προσφερόμενων καταλλήλων χωρών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου