Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Μυτιλήνης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο κ. Ihsan Yücel. Στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιακαλή, τον υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παντελής Πατερέλλης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Απόστολος Πατέστος.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Yücel αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στις δύο πλευρές του Αιγαίου, τονίζοντας πως οι κατά τόπους Δήμοι, όπου το έδαφος είναι πρόσφορο για εποικοδομητικές συζητήσεις, αποτελούν τους πρωτεργάτες των πολιτισμικών ανταλλαγών.
Ο κ. Πατερέλλης, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας για την επίσκεψή του στην πόλη μας, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εξωτερική είναι στο πεδίο αρμοδιοτήτων της, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση των δύο λαών.
Οι Αντιδήμαρχοι Μυτιλήνης συζήτησαν για αρκετή ώρα με τον κ. Yücel ποικίλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με τα απέναντι τουρκικά παράλια, η συντήρηση των αρχαιολογικών μνημείων τόσο στη χώρα μας όσο και στην Τουρκία, η από κοινού πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες, καθώς επίσης και η διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων με τη συμμετοχή αθλητών κι από τις δύο χώρες.