Τον ελληνικό Σύλλογο Γυναικών της Στουτγάρδης από τη Γερμανία υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής.

Περίπου τριάντα γυναίκες, που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας, πραγματοποιώντας την ετήσια εκδρομή τους στην Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Μυτιλήνης και είχαν συνάντηση με τον κ. Γιακαλή, συζητώντας διάφορα θέματα ιστορικού, τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση και η συζήτηση με τον Δήμαρχο έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στα μέλη του Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης έκανε λόγο για «μια πόλη με φυσικές ομορφιές, πλούσια αρχιτεκτονική και ιδιαίτερα πολιτιστικά μνημεία», τονίζοντας πως «κάθε ταξιδιώτης αξίζει να επισκεφθεί τα Μουσεία Θεοφίλου και Τεριάντ, στα οποία φιλοξενούνται ιδιαίτεροι πίνακες ζωγραφικής, το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών, το Βυζαντινό με εικόνες ανεκτίμητης αξίας, ιερά σκεύη και άμφια, ξυλόγλυπτα και εκκλησιαστικά βιβλία, καθώς και την Πινακοθήκη της πόλης, στην οποία φιλοξενείται η μοναδική συλλογή του Γιώργου Πετρή – Σίμου».

Γραφείο Τύπου