Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής και οι συνεργάτες του, δέχθηκαν σήμερα το πρωί την επίσκεψη του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τ. Υπουργού κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Βουλευτή του Κινήματος κ. Νίκο Σηφουνάκη, τον Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Β. Αιγαίου κ. Ηρακλή Βερβέρη και τη Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Μαρία Ψήμμα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σκανδαλίδη για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απομάκρυνση του ρυπογόνου εργοστασίου της ΔΕΗ, όλων των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από τη Σκάλα Παμφίλων, την εξεύρεση χώρου για την αποθήκευση των καυσίμων. Τονίστηκαν οι μεγάλοι κίνδυνοι, που δημιουργούνται από την παραμονή όλων αυτών των εγκαταστάσεων μέσα σε κατοικημένες περιοχές, για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

«Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις» είπε ο κ. Γιακαλής «λύσεις δεν βλέπουμε, γι’ αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να οργανώσει μια μεγάλη κινητοποίηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου μας, που αφορούν την υγεία των συμπολιτών μας, την ανάπτυξη της Λέσβου, την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διεκδίκηση του Δήμου για το ιδιοκτησίας του ακίνητο, στο οποίο στεγάζεται το Υπουργείο Αιγαίου – νυν Γραμματεία Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. «Έχω απευθύνει δύο επιστολές στον Υπουργό, στις 15.07.2008 και στις 09.09.2008 για το ζήτημα. Δυστυχώς, υπάρχει μια κωλυσιεργία από πλευράς του Υπουργείου να απαντήσει με σαφήνεια στα αιτήματά μας. Φαίνεται ότι το θέμα θα λυθεί στα Δικαστήρια, γεγονός που εμείς σαν Δήμος δε θέλουμε», τόνισε ο Δήμαρχος για να συμπληρώσει πως «σε κάθε περίπτωση, έχουμε ως Δημοτική Αρχή την υποχρέωση να προασπίσουμε τα συμφέροντα και την περιουσία του Δήμου».

Συζήτηση έγινε επίσης για το «ναυάγιο» της διοικητικής μεταρρύθμισης ή «Καποδίστριας Νο2», όπως και για τα οικονομικά των Δήμων και της αυτοδιοίκησης γενικότερα.

Ο κ. Σκανδαλίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή, επισημαίνοντας ότι τα σοβαρά ζητήματα που έθεσε, είναι κατεξοχήν ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τις παραγωγικές τάξεις και φυσικά την τοπική αυτοδιοίκηση. Τόνισε πως σε ότι τον αφορά προσωπικά και σε ότι αφορά το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η συμπαράσταση τους είναι δεδομένη και η όποια πολιτική βοήθεια του ζητηθεί, επίσης.

Για τη διοικητική μεταρρύθμιση δήλωσε, ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πίστεψε ότι μπορεί να προχωρήσει, από τη στιγμή που η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός δεν κατέθεσαν για συζήτηση και διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση, μια συγκεκριμένη πρόταση.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Σκανδαλίδη για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο και για την ευκαιρία που είχε η Δημοτική Αρχή να τον ενημερώσει για τα σημαντικότερα προβλήματα, που απασχολούν το Δήμο μας και το νησί μας γενικότερα.

Γραφείο Τύπου