Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, την Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, μετέβη στο αεροδρόμιο όπου υποδέχθηκε τη Βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια και την συνόδευσε την επίσκεψη στο κέντρο του Καρά Τεπέ, όπου την καλωσόρισε προσωπικά.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Γαληνός, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Βασίλισσα σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου, όπου της έδωσε μια μεταποιημένη τσάντα ως αναμνηστικό δώρο και δήλωσε ότι “Σήμερα διαπιστώσατε από κοντά τις προσπάθειες μας για να προσφέρουμε φιλοξενία στους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί μας, επισκεπτόμενη το Δημοτικό κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επισκέπτεστε το νησί της ειρήνης και της αλληλεγγύης που είναι και παραμένει ένα ασφαλές και πανέμορφο νησί. Τα όσα είδατε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των εντατικών μας προσπαθειών και της φιλοξενίας των πολιτών της Λέσβου.

Έπειτα από τη συνομιλία με τον κ. Γαληνό, η Βασίλισσα υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Δήμου Λέσβου γράφοντας “Με μεγάλη εκτίμηση για τη γενναιόδωρη φιλοξενία σας και τις ανθρωπιστικές σας προσπάθειες, Ράνια”.