Στην καθιερωμένη γιορτή του Ειδικού Σχολείου Μυτιλήνης παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Λένα Πετρέλλη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που έχει καθιερωθεί από το 1992 να γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι δάσκαλοι, το επιστημονικό προσωπικό και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Μυτιλήνης είχαν ετοιμάσει, σε συνεργασία με άλλα σχολεία της πόλης μας, μια όμορφη γιορτή με τραγούδια, ποιήματα, αναγνώσεις και προβολή βίντεο.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής, αναφερόμενος στην παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τόνισε: «Η σημερινή ημέρα δε θα πρέπει να αποτελεί απλά μια ημέρα επετείου. Κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα, όλες τις μέρες του χρόνου. Η προσπάθεια για την πλήρη ένταξη αυτών των ατόμων στα κοινωνικά δρώμενα, θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων, ώστε να ξεπεραστούν όσα περισσότερα από τα εμπόδια υπάρχουν μπροστά τους κι εμείς ως Δημοτική Αρχή, σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να συγχαρώ τους δασκάλους, οι οποίοι βάζουν τις βάσεις μέσα στο σχολείο για την πρόοδο των παιδιών, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό, που χάρη στην πολύτιμη υποστήριξή του ξεπερνιούνται πολλές από τις δυσκολίες. Θα ήθελα όμως να συγχαρώ και τους γονείς, που δίνουν καθημερινά ένα σημαντικό αγώνα και τους εύχομαι να οπλιστούν με κουράγιο και δύναμη».

Γραφείο Τύπου