Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τέως Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφτηκε σήμερα το Δήμο Μυτιλήνης και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Νάσο Γιακαλή και τους συνεργάτες του.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Λοβέρδο για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη της Μυτιλήνης και το νησί μας. Ως πρώτη προτεραιότητα, έθεσε την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ, όπως έχει υποσχεθεί πριν λίγους μήνες η Διοίκησή της και το κλείσιμο του ρυπογόνου και επικίνδυνου για την υγεία των δημοτών, σημερινού εργοστασίου της Επάνω Σκάλας.

Τέθηκαν επίσης από το Δήμαρχο, τα ζητήματα της δημιουργίας αποθηκών καυσίμων, του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος αποτελεί μια προκλητική αδικία για τα νησιά μας, το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και η σύνδεση της Λέσβου και της Λήμνου με τη βόρεια Ελλάδα, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των Δήμων και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της Κυβέρνησης, όπως και το ζήτημα λειτουργίας του νέου Χ.Υ.Τ.Α. και της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επίσης, ο κ. Γιακαλής ενημέρωσε τον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης στην επιχειρούμενη «κατ’ ευφημισμόν» μεταρρύθμιση ή Καποδίστρια Νο2, που προωθεί η Κυβέρνηση, χωρίς να έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο. Η Κυβέρνηση είναι βέβαιο πια ότι «ψαρεύει σε θολά νερά», δεν έχει δεσμευτεί για την οικονομική ενίσχυση και αυτοτέλεια των Δήμων, δεν προωθεί το θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη και άλλες προτάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είπε στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ότι συμφωνεί και κατανοεί πλήρως τις θέσεις τους για τα οικονομικά των Δήμων και τον Καποδίστρια Νο2. Τόνισε, ότι η Κυβέρνηση υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτα και επεσήμανε, ότι όπως είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα καταγγείλει την επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, η οποία γίνεται χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους αιρετούς και με μικροκομματικά και επικοινωνιακά «κόλπα», όπως συνηθίζει ο κ. Καραμανλής και η Κυβέρνησή του. Τόνισε ακόμη, ότι η επίσκεψή του στο Δήμο, πέρα από την πολιτική του υποχρέωση ως Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ελληνικού Κοινοβουλίου, του δίνει τη δυνατότητα να πει με κάθε ειλικρίνεια, ότι ο Δήμος μπορεί να προσβλέπει στην όποια βοήθειά του, αν του ζητηθεί, είτε πολιτική είτε επιστημονική.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εργοστάσιο της ΔΕΗ και σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση, στα ζητήματα της ανάπτυξης και των κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, όπως και στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων για ολόκληρη τη Λέσβο, θέμα που όπως είπε είναι μείζον για την υγεία των πολιτών και την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Γραφείο Τύπου