Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος υποδέχθηκε χθες Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 στο Παλαιό Δημαρχείο τους 15 ξένους σπουδαστές του θερινού σχολείου που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΙΟΛΙΣ» μαζί με τη Διευθύντρια της εταιρείας και υπεύθυνη σπουδών  κα Ιφιγένεια Γεωργιάδου. Οι σπουδαστές του προγράμματος της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, οι οποίοι κατάγονται από διάφορες χώρες –Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία, Αγγλία, Πορτογαλία, Γερμανία- και είναι στο επάγγελμά τους διερμηνείς, δικηγόροι, γιατροί, μουσικοί, δάσκαλοι, ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για την ιστορία του Δήμου Λέσβου και τα σημερινά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε, επίσης, στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και ειδικότερα της Λέσβου και στις σημαντικές προσωπικότητες, ποιητές και φιλόσοφους, της Λέσβου από τα αρχαία χρόνια. Τέλος, συγκινημένος, για την πρόοδο στις σπουδές τους στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και γενικότερα για το ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας διαχρονικά, τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και τους παρότρυνε, εφόσον μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και ορισμένοι από αυτούς γνωρίζουν αρχαία ελληνικά, να στραφούν στις πηγές του ελληνικού πολιτισμού, στα κείμενα των αρχαίων συγγραφέων.

Να σημειωθεί ότι η μη κερδοσκοπική πολιτιστική  εταιρεία «ΑΙΟΛΙΣ», η οποία ασχολείται με τον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τουρισμό στη Μυτιλήνη, συντονίζει το Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού Λέσβου από το 2007 και οργανώνει δραστηριότητες και προγράμματα αυτοχρηματοδοτούμενα αλλά και χρηματοδοτούμενα μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων που προβάλλουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Το φετινό θερινό σχολείο θα φιλοξενήσει 80 σπουδαστές, οι οποίοι διαμένουν από δύο εβδομάδες μέχρι και δύο μήνες στη Μυτιλήνη και διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, ιστορία και λογοτεχνία, τους ελληνικούς χορούς και τραγούδια, επισκέπτονται μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ενημερώνονται για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Χθες, επίσης, ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Γέρας Θέμη Αθανάση και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Σκοπέλου Πολύδωρα Κωνσταντέλια, Παπάδου Τάκη Μιχαλάκα, και Παλαιοκήπου Κωνσταντίνο Βουχλή,   παρέστησαν στον πανηγυρικό εσπερινό στην εκκλησία της εορταζούσης Αγίας Μαγδαληνής στον Σκόπελο της Γέρας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου