Σήμερα το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο, επί παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρ. Κορδώνη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Π. Τσάρτας και οι Αντιπρυτάνεις κ. Ν. Σουλακέλλης και κ. Γ. Κάλας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επακολούθησε σύσκεψη κατά την οποία η ηγεσία του Πανεπιστημίου μας, εξέθεσε προς τον κ. Δήμαρχο μια σειρά προβλημάτων του ανωτάτου αυτού εκπαιδευτικού Ιδρύματος, της αρμοδιότητας της Δημοτικής Αρχής Λέσβου και ζήτησε της συνεργασία της σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τις Πρυτανικές Αρχές για την τιμή της επίσκεψής τους εκφράζοντας τη δεδομένη θέση της Δημοτικής Αρχής του νεοπαγούς Δήμου Λέσβου για μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων επ’ αγαθώ της επιστήμης και του τόπου μας. Υπενθύμισε την αμέριστη βοήθεια που ο ίδιος προσέφερε ως Βουλευτής από το έτος 1982, εμπράκτως όταν άρχισε να δημιουργείται και να υλοποιείται σταδιακά το νομικό πλαίσιο της ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως μέλος της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μετά την απόφαση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου για τη σύστασή του και αργότερα ως αιρετός Νομάρχης. Συμπλήρωσε τέλος, ότι εκτιμώντας το έργο και το κύρος του Πανεπιστημίου μας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου μας, η νέα Δημοτική αρχή θα διαλάβει ειδική Διεύθυνση στον υπό σύνταξη Οργανισμό της για τις σχέσεις του με τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια ο κ. Βουνάτσος παρέστη στην τελετή της απονομής των πτυχίων στους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου