Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας, Τέρενς Κουίκ και τους υποψήφιους βουλευτές, Σπύρο Γαληνό και Γιώργο Κατζανό, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, το πρωί, τον Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, ο οποίος τον ενημέρωσε διεξοδικά για την τραγική οικονομική κατάσταση του θεσμού της Α’βάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική επικράτεια, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος). Ειδικότερα δε, αναφέρθηκε στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου και του παρέδωσε σχετικό υπόμνημα.   
 

Αναλυτικότερα, ο κ. Βουνάτσος τόνισε την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να καταργηθεί ο ένας και μόνο Δήμος – τέρας του Καλλικράτη στη Λέσβο, με αποδοχή της πρότασης του Ι.Τ.Α. (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης), για τη δημιουργία πέντε Δήμων, την παραμονή αμετάβλητου χαμηλού Φ.Π.Α. που ισχύει στο Αιγαίο, για λόγους εθνικούς και τη μη εξομοίωσή του με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ελλάδα, την μη κατάργηση της οικονομικής εφορίας και του Ι.Κ.Α. Καλλονής την επανασύσταση των Οικονομικών Εφοριών Πλωμαρίου, Μήθυμνας και των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. Πλωμαρίου, Γέρας (Παπάδου) και Μήθυμνας, την μη συρρίκνωση άλλων κρατικών υπηρεσιών και τούτο επειδή η Λέσβος είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της ελληνικής επικράτειας, από άποψη έκτασης και διατηρεί κωμοπόλεις αποκεντρωμένες στην ύπαιθρο σε ικανή απόσταση από την πρωτεύουσα Μυτιλήνη, ώστε να εξυπηρετείται η οικονομική, κοινωνική και διοικητική λειτουργία του κράτους, κοντά στον πολίτη και να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση της διοικητικής μηχανής στην πρωτεύουσα Μυτιλήνη, με παράπλευρες άλλες ανεπιθύμητες επιβαρύνσεις. Και τέλος, να γίνει πράξη η ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, του έτους 1992, για την ανάπτυξη της Θράκης και του Αιγαίου, η οποία απόφαση επιβεβαιώθηκε με ομόφωνη απόφαση της ειδικής συνεδρίασης της Ε.Ν.Α.Ε. (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας), του 2001 στη Σάμο, για την υλοποίηση ενός ειδικού – στοχευμένου ταχύρυθμου αναπτυξιακού προγράμματος  στις δυο αυτές περιφέρειες για λόγους εθνικούς, κατεξοχήν δε στο Αιγαίο, σε υλοποίηση της συνταγματικής αρχής της νησιωτικότητας.

Ο κ. Καμμένος, ανταπαντώντας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λέσβου για την υποδοχή και την αναλυτική ενημέρωση, δήλωσε δε, ότι υιοθετεί απολύτως τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Λέσβου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου

ΚΑΜΕΝΟΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ