Το Δημαρχείο Μυτιλήνης επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Νάσος Γιακαλής, ο οποίος συζήτησε μαζί τους για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, που απασχολούσαν τα παιδιά. Στα πλαίσια του μαθήματος «Μελέτη Περιβάλλοντος» μάλιστα, οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης είχαν ετοιμάσει μερικές ζωγραφιές, όπου απεικονίζονταν ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στις γειτονιές τους, τις οποίες χάρισαν στο Δήμαρχο.

Αργότερα, ο κ. Γιακαλής δέχθηκε στο γραφείο του την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών της Γ’ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, καθώς και των δασκάλων τους. Στα πλαίσια του ίδιου μαθήματος, τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις στο Δήμαρχο σχετικά με τις βασικές τους ανάγκες στην καθημερινότητα της πόλης, όπως τα πάρκα, οι αθλητικοί χώροι και ο ποδηλατόδρομος, αλλά και για την εν γένει λειτουργία της, όπου έγινε αναφορά στην καθαριότητα, την ανακύκλωση, τους χώρους στάθμευσης και τους φωτεινούς σηματοδότες. Οι μικροί μαθητές έθεσαν μεταξύ άλλων και ερωτήματα ως προς τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αμέσως μετά τις απαντήσεις του κ. Γιακαλή, αλλά και της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Πετρέλλη που ήταν παρούσα, τα παιδιά διάβασαν τις σκέψεις τους για το πώς φαντάζονταν την πόλη της Μυτιλήνης μετά από ορισμένα χρόνια, επικεντρώνοντας στο πρόβλημα ρύπανσης, που δημιουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Γραφείο Τύπου