Στο γραφείο του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Νάσου Γιακαλή, σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Juan Gyal Detorella κατά την ολιγόωρη παραμονή του στη Λέσβο, συναντώντας εκπροσώπους φορέων του τόπου μας.

Ο κ. Detorella συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, τον Αντιπρόεδρο του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Γιώργο Μπενέτο και το συνεργάτη τους για ευρωπαϊκά προγράμματα κ. Γιώργο Ασουνίτη, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Γιώργος Ορφανός και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος, αφού πρώτα καλωσόρισε στην πόλη μας τον κ. Detorella και τους συνεργάτες του, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και στη σύντομη τοποθέτησή του χαρακτήρισε τη χώρα μας ως μια ιδιαίτερη περίπτωση, λόγω του νησιωτικού της χαρακτήρα, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα και τις ανάγκες των νησιών, που αποτελούν μάλιστα και σύνορο της ενιαίας Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Juan Gyal Detorella, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Γιακαλή για το θερμό καλωσόρισμα, στη συνέχεια παραδέχθηκε πως οι νησιωτικές περιοχές χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα και επεσήμανε, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να επέλθει μια ισορροπία σε θέματα ανάπτυξης.

Γραφείο Τύπου