Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μετέβη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης, όπου παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας του τμήματος υδατοσφαίρισης του Γ.Α.Σ. Λέσβου, παρουσία του Προέδρου το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κώστα Αστυρακάκη, του Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, Χριστόδουλου Κυπαρίσση, των προπονητών, Χαράλαμπου Βερβέρη, Σταμάτη Καλαϊτζίδη, Ειρήνης Χατζέλλη και Ειρήνης Καβαρνού, αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου και τους ευχήθηκε καλή χρονιά και καλές επιδόσεις στο άθλημα. Επίσης αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου και του αρμόδιου Νομικού Προσώπου, για την αποκατάσταση της στατικότητας του Κολυμβητηρίου, σύνταξη μελέτης, εξεύρεση αναγκαιότητας δαπάνης κλπ., πρόσθεσε δε ότι υπάρχει διαρκής επικοδομητική συνεργασία με την Επιτροπή που απαρτίζεται από δημότες εθελοντές, γονείς αθλητών, προπονητές και γενικότερα φίλους του υγρού στίβου για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους του Κολυμβητηρίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις.

Ακολούθως, μαζί με τους κ. Αστυρακάκη και Κυπαρίσση, επιθεώρησε τους χώρους του μηχανοστασίου, όπου έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις. Έγιναν επισκευές διαφόρων ηλεκτρολογικών προβλημάτων φωτισμού, καθώς και υδραυλικές επιδιορθώσεις.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι εξοπλίστηκε το φαρμακείο του χώρου και οι πυροσβεστήρες στάλθηκαν για έλεγχο και αναγόμωση. Θα λαμβάνονται δείγματα νερού κατά τακτά χρονικά διαστήματα και θα αναρτώνται. Ο χώρος καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και γίνονται επαφές ελαιοχρωματιστή για την επιδιόρθωση των σαθρών επιχρισμάτων και το βάψιμο του χώρου εσωτερικά. Τέλος, γίνεται προσπάθεια καθαρισμού των υδρορροών και στεγάνωσης του στεγάστρου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου