Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης, Αντώνη Κουμαρά και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού, Παναγιώτα Τελωνιάτου, την Τρίτη 21 Μαΐου 2013, το πρωί, παρακολούθησε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ερεσό, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, κ.κ. Ιάκωβος.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, μαζί με τον κ. Κουμαρά, την κα Τελωνιάτου και τον πρ. Δήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης και Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Σωτήρη Καρδαρά, επισκέφθηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου δύο εθελόντριες τακτοποιούν τη βιβλιοθηκονομία του χώρου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Ακολούθως, επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό, και το περιώνυμο κτήριο «Θεοφράστειο», το οποίο στεγάζει, τόσο το Γυμνάσιο, όσο και το Δημοτικό Σχολείο. Το τελευταίο αυτό, ως γνωστόν, έχει υποστεί ρωγματώσεις εξαιτίας της εκσκαφής και ανέγερσης του νέου Γυμνασίου Ερεσού στον συνεχόμενο χώρο του Γυμνασίου.

Αμέσως μετά, ο κ. Βουνάτσος επισκέφθηκε το Δημαρχείο και τους υπαλλήλους, με τους οποίους ο Δήμαρχος αντάλλαξε απόψεις για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας, η οποία κρίνεται ικανοποιητική.

Τέλος, ο Δήμαρχος μετέβη στη Σκάλα Ερεσού, όπου επιθεώρησε τις πραγματοποιηθείσες εργασίες αποκατάστασης του παραθαλάσσιου δρόμου που είχε καταρρεύσει κατά το παρελθόν από θεομηνία θαλασσοταραχής, για την πλήρη αποκατάσταση του οποίου, με κατασκευή τοιχίου, μετά την πραγματοποιηθείσα ήδη σύνταξη και παράδοση της ακτομηχανικής μελέτης από τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης, κ. Θεοφάνη Καραμπά, έχει εγγραφεί σε ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου Λέσβου, το ποσό των 150.000 Ευρώ, με δημοπρασία, η οποία θα προκηρυχθεί σύντομα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου