Αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Περγάμου κ. Mehmet Gönenç και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Περγάμου κ. Melih Kahraman, επισκέφτηκε το Δήμο Μυτιλήνης και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Νάσο Γιακαλή και το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρο Δημηρούδη.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, ο Δήμαρχος αφού πρώτα καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της Περγάμου, συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση κι από τις δύο μεριές του Αιγαίου, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια, μέσω πολιτιστικών ανταλλαγών, ώστε οι δύο λαοί να μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και να ενδυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Η τουρκική αντιπροσωπεία τόνισε στον κ. Γιακαλή, ότι αν αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα από την πλευρά της Τουρκίας με την έκδοση βίζας, αν δηλαδή υπάρξει μια νέα διμερής συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας, πάρα πολλοί Τούρκοι πολίτες θα επισκέπτονται τη Λέσβο και αυτό θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας.

Ο Δήμαρχος της Περγάμου κ. Gönenç προσκάλεσε το Δήμαρχο Μυτιλήνης να επισκεφθεί με κάποιους συνεργάτες του την Πέργαμο στις αρχές του Ιούνη, στις εκδηλώσεις του τοπικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται εδώ και 75 χρόνια. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή, ενώ ο κ. Γιακαλής ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι και κατά τις εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού θα υπάρξει πρόσκληση προς το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Περγάμου να επισκεφτούν την πόλη μας και να παρακολουθήσουν κάποιες από τις εκδηλώσεις.

Γραφείο Τύπου