Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Δημήτρη Μουτζούρη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, το εργοτάξιο του ανακατασκευαζόμενου και χιλιοταλαιπωρημένου 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, στην Επάνω Σκάλα, για να διαπιστώσει την πρόοδο των εκεί εκτελούμενων εργασιών.

Ο εκπρόσωπος της εργοληπτικής εταιρείας, ενημέρωσε λεπτομερώς τον Δήμαρχο ότι οι εργασίες που εκτελούνται το διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικές και αφορούν στην ενίσχυση του στατικού φορέα του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού σε όλο το κτίριο, καθώς και οι επισκευαστικές εργασίες αποκατάστασης των παλαιών σκυροδεμάτων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή της εργασίας εκτοξευόμενου σκυροδέματος, το οποίο και αποτελεί ειδικής σύνθεσης σκυρόδεμα υψηλής αντοχής, που θα αποτελέσει το νέο στατικό φορέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εργασία αυτή χρησιμοποιείται πολυπληθές εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό από την Αθήνα, εξοπλισμένο με εδικά μηχανήματα.

Οι παραπάνω εργασίες, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας, για την ενημέρωση και έδωσε τα συγχαρητήρια στην εταιρεία και στους εργαζόμενους, εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, για την γοργή πρόοδο των εργασιών και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος της συμβατικής υποχρέωσης του αναδόχου, της ως άνω εργολαβίας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου