Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης κατά τη συνεδρίαση του στις 31 Μαΐου, ασχολήθηκε με την καθυστέρηση έναρξης του ψεκασμού της ελιάς και τις περικοπές που ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε, θεωρεί απαράδεκτη την περικοπή των κονδυλίων για τον ψεκασμό της ελιάς, βασικού προϊόντος του νησιού μας και κύριου εισοδήματος των αγροτών της Λέσβου, παρότι κατανοεί τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας. Ζητά να αρχίσει αμέσως τις προσεχείς ημέρες ο ελαιοψεκασμός και να μην ισχύσουν οι ανακοινωθείσες από τον Υφυπουργό κ. Καρχιμάκη, περικοπές των κονδυλίων.

Ως γνωστόν, η αργοπορία των τελευταίων δύο ετών στην έναρξη των ψεκασμών, είχε καταστροφικά αποτελέσματα για το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών μας. Δεν πρέπει λοιπόν να επαναληφθεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εκτιμά ότι τυχόν καθυστέρηση στην έναρξη, παρά την εμπειρία των δύο τελευταίων ετών, θα ισοδυναμεί με έγκλημα εναντίον των ελαιοπαραγωγών του νησιού μας και της τοπικής οικονομίας.

Καλεί λοιπόν κάθε αρμόδιο και ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προς την οποία αποστέλλεται το παρόν, να αναλάβει τις ευθύνες της.

Γραφείο Τύπου